1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARET

  3. Panama Kanalı, Günlük Transit Slotlarını Artırıyor
Panama Kanalı, Günlük Transit Slotlarını Artırıyor

Panama Kanalı, Günlük Transit Slotlarını Artırıyor

Panama Kanalı İdaresi, su kısıtlamaları nedeniyle başlayan zorlukları aşmak için, geçişlerde uygulanan kısıtlamaları azaltmak ve gemi trafiğini daha verimli hale getirmek için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

A+A-

Yapılan açıklamalara göre, bu ayın sonlarından itibaren günlük geçişler için mevcut noktaları %12 oranında artırılacak. Bu, Panama Kanalı'nı kullanmak isteyen gemilere daha fazla esneklik sağlayacak ve nakliyat endüstrisindeki faaliyetleri canlandıracak.

Panama Kanalı İdaresi, geçişler için daha fazla olanak sunarak rezervasyon alma şansını artıracak. Ayrıca, nakliyatçıları transit için uzun bekleme sürelerini kısaltmak için rezervasyon sistemini kullanmaya teşvik ediyor. Bu yaklaşımın etkili olduğunu gösteren veriler, beklemelerde önemli bir düşüş olduğunu ve gemilerin kuyrukta beklemek zorunda kalanların sayısının azaldığını ortaya koyuyor.

Geçişler için bekleme sürelerinin azaldığı da belirtiliyor. Geçiş için kuyrukta bekleyen gemi sayısının 46 olduğu bildiriliyor ki bu, önceki dönemlere kıyasla oldukça düşük bir rakam. Ayrıca, geçiş için rezervasyonu olan gemi sayısının arttığı ve beklemelerin önemli ölçüde azaldığı belirtiliyor.

Ancak, Panama Kanalı İdaresi'nin su seviyelerindeki düşüşe yanıt olarak uyguladığı kısıtlamaların muhtemelen aylarca devam edeceği konusunda uyarılar yapıldı. Bu durum, nakliyat endüstrisi için belirsizlik yaratabilir ve şirketlerin stratejilerini yeniden gözden geçirmelerini gerektirebilir.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.