1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARET

  3. ONE, konteyner gemi sınıfında yeni bir rekora imza attı
ONE, konteyner gemi sınıfında yeni bir rekora imza attı

ONE, konteyner gemi sınıfında yeni bir rekora imza attı

Dünya genelinde denizcilik endüstrisinde yeni bir çığır açan Ocean Network Express...

A+A-

Dünya genelinde denizcilik endüstrisinde yeni bir çığır açan Ocean Network Express (ONE), en yeni ultra büyük konteyner gemisiyle bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. Şirketin son gemisi olan ONE Intelligence, 22.202 TEU'luk yük alarak, konteyner gemisine yüklenen en yüksek kutu sayısı rekorunu kırdı.

ONE Intelligence, Asya'dan Avrupa'ya yapacağı seyahat öncesi Singapur'da gerçekleştirilen yüklemesiyle, kardeş gemisinden yüzde 10 daha fazla kutu taşıma kapasitesine sahip olmuş oldu. Bu, ONE'ın beşinci ardışık rekoru ve geminin henüz teslim edildiği üç aylık bir süre içinde elde ettiği büyük bir başarı.

Geminin teknik özellikleri, sadece alabileceği yük kapasitesi ile değil, aynı zamanda yüksek verimlilik ve çevresel sürdürülebilirlik açısından da dikkat çekiyor. ONE'ın, gemilerin konteyner elleçleme verimliliğini artırmak üzere tasarlandığı belirtiliyor. Öne çıkan özellikler arasında, geminin yük alanlarına kutu yüklenmesine olanak tanıyan benzersiz tasarımı ve yüksek dayanımlı çelik levhalarda çatlak yayılmasını önleyen bir teknoloji uygulaması bulunuyor.

ONE Intelligence, Avrupa ile Asya arasındaki FE3 hizmetinde kullanılmak üzere konuşlandırılmış durumda. Güncel AIS sinyalleri, geminin normal rotası üzerinde Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı geçişinden önce Güney Afrika rotasını takip ettiğini gösteriyor.

Ocean Network Express'in toplamda 232 gemisi bulunuyor ancak ek olarak 44 gemi sipariş defterinde yer alıyor. Filo, şu anda 1,8 milyon TEU kapasitesiyle dünya genelinde altıncı en büyük konteyner taşıyıcısı konumunda. Sipariş defterindeki 550.000 TEU'luk ek kapasiteyle birlikte ONE, sektördeki liderliğini sürdürmeyi hedefliyor.

ONE'ın sürdürülebilirlik çabaları da dikkat çekiyor. Geminin çevresel etkilerini azaltmak amacıyla hibrit tipte EGCS SOx yıkayıcıyla donatıldığı ve kıyı gücünü kullanma yeteneği ile tasarlandığı belirtiliyor. Ayrıca, gemilerin yüksek yakıt verimliliği sağlamak adına özel olarak tasarlanan motorları ve yönetim sistemleri bulunuyor.

Ocean Network Express'in başarı grafiği, sektördeki teknolojik ilerlemeler ve sürdürülebilirlik çabalarıyla birleşerek, denizcilik dünyasında yeni standartların belirlenmesine katkı sağlıyor.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.