1. HABERLER

  2. BİLİM VE TEKNOLOJİ

  3. Tayvanlı dalgıçlar tuhaf görünümlü bir deniz canlısıyla karşılaştı
Tayvanlı dalgıçlar tuhaf görünümlü bir deniz canlısıyla karşılaştı

Tayvanlı dalgıçlar tuhaf görünümlü bir deniz canlısıyla karşılaştı

Tayvanlı dalgıçlar karşılaştıkları tuhaf deniz canlısını fotoğrafladıDalgıçlar denizin derinliklerinde, boyu iki metreye yakın gümüş renginde ve büyük bir bıçağı andıran tuhaf görünümlü bir deniz canlısıyla karşılaştı.

A+A-

Tayvanlı dalgıçlar, ancak Orta Çağ kitaplarında rastlanabilecek türden bu ilginç deniz canlısıyla karşılaşmalarını sosyal medya hesaplarından paylaştı. 

tayvanda-tuhaf-gorunumlu-bir-deniz-canlisi-fotograflandi.jpg

200 ila 1000 metre derinlikte yaşam sürüyor 
Japon mitolojisinde deprem ve tsunami başta olmak üzere yaklaşan kıyamet ve tehlikenin habercisi olarak sembolize edilen ve "Kürek Balığı" (Russell's oarfish) adı verilen bu canlı, 200 ila 1000 m arasında derinliklerde yaşayan, efsanelere konu olmuş bir balık türüdür. Sahip olduğu pullardan dolayı yan taraftan bakıldığında görülmesi oldukça güçtür.

Saldırıya Uğramış...
Ladbible'da yer alan habere göre dalgıçlar, balığın derisinin üzerinde ısırık olduğunu düşündükleri birçok izle karşılaştı ve devasa balığın, başka canlılar tarafından saldırıya uğramış olabileceğini ifade ettiler.

Uzmanlar, kürek balığının gövdesinde yuvarlak bir çukuru anımsatan ısırıkların, küçük bir köpekbalığı türüne (Cookiecutter Shark) ait olduğunu bildirdi.

Kürek balıklarının boyları yaklaşık 8 metreye kadar ulaşmakta ve bu 2 metrelik örnek, diğer örneklerinin yanında oldukça küçük kalmakta.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.