1. HABERLER

  2. GEMİ İNŞA

  3. Norveçli Kıyı Kargo Gemisi Eidsvaag AS Yem Taşıyıcı Gemi Filosunu Büyütüyor
Norveçli Kıyı Kargo Gemisi Eidsvaag AS Yem Taşıyıcı Gemi Filosunu Büyütüyor

Norveçli Kıyı Kargo Gemisi Eidsvaag AS Yem Taşıyıcı Gemi Filosunu Büyütüyor

Norveçli kıyı kargo şirketi Eidsvaag AS, Kongsberg Maritime tarafından tasarlanan ve donatılan iki yeni son teknoloji gemi ile yem taşıyıcı gemi filosunu büyütecek.

A+A-

Kongsberg Maritime'ın en yeni gemi tasarımları olan yeni gemiler, açık deniz somon çiftliği operasyonlarının güvenliğini ve verimliliğini artırmak için bir dizi yenilikçi teknolojiye sahip olacak. Gemiler, İspanya'nın Bilbao kentindeki Zamokona tersanesinde inşa edilecek ve 2026'da teslim edilecek. NVC 4022 tasarımlı gemiler, Norveç ve İzlanda kıyılarındaki somon çiftliklerini yenileme temel göreviyle Eidsvaag filosuna katılacak.

İnşa edilecek bu son gemiler, Kongsberg Maritime tarafından 2013 yılında teslim edilen ilk yem gemisi tasarımı Eidsvaag Pioner'a nazaran önemli teknolojik donanımlara sahip olacak.

71 metrelik NVC 4022 tasarımı, 2,5 ila 3 metre önemli dalga yüksekliğinde güvenli ve istikrarlı operasyonlar için tasarlanıp optimize edilmiş bir gövde formu içinde kapsamlı bir kargo elleçleme ekipmanı paketi içeriyor. Gemiler, balık çiftliği platformlarının yakınında pozisyon almak için Dinamik Konumlandırmaya (DP) sahip olacak.

Yeni iki gemi, 2019 yılında kurulan ve rakipler Skretting ve Cargill'in Eidsvaag AS tarafından işletilen 14 gemi aracılığıyla balık yemi sağlamak için işbirliği yaptığı 'Fjordfrende' ortaklığının bir parçası olacak. Şirketler bu şekilde çalışarak, Norveç kıyıları boyunca aynı fiyortlara giriş ve çıkışlarda ayrı ulaşım yolları kullanmak zorunda kalmıyor ve bu da CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltıyor.

Gemi tasarımında, toplam kargo kapasitesi 1.900 ton olan silolardan oluşan bir kargo depolama sistemi ve torbalı peletler için bir ambar bulunuyor. Siloların altında, karmaşık bir konveyör ağı, peletlerin hızlı ve doğru bir şekilde teslim edilmesini sağlayacak ve bunların tümü köprüden kontrol edilecek.

Eidsvaag AS CEO'su Vidar Eidsvaag, "Yeni gemiler, mürettebat için iyi olanaklara ve 14 kişilik kabin kapasitesine sahip son teknolojiye sahip olacak. Karbon ayak izimizi azaltmaya yardımcı olacak ve bizi gelecek için iyi bir şekilde hazırlayacak. Filomuzdaki en büyükler arasında yer alacaklar ve kıyı boyunca 400 ila 500 balık çiftliğine yem verebilecekler. Gemi büyüklüğüne karar verirken verimliliği ön planda tuttuk". diye konuştu.

Kongsberg Denizcilik, Gemi Tasarımı Satış Direktörü Rune Ekornesvåg ise şunları söyledi: "2013 yılında ilk yem taşıyıcımızın teslim edilmesinden bu yana, açık deniz somon yetiştiriciliğinde büyüme ve bununla birlikte daha yetenekli gemilere ihtiyaç duyulduğunu gördük. Daha önceki tasarımlardan çok şey öğrendik ve bu en yeni gemiler, istasyon tutma, manevra kabiliyeti ve kargo elleçleme için özel zorlu gereksinimleri ile bu sektör için şimdiye kadar ki en gelişmiş gemilerdir. Kargo teslimatının doğruluğu açısından, doğru miktarda balık yemi teslim edilmesini sağlamak için son derece hassas ölçüm ekipmanlarının kurulu olması bu geminin kritik özelliklerinden biridir. Karmaşık elleçleme ekipmanı, esnek kargo kapasitesi ve verimli tahrikin kombinasyonu, bunu son derece yetenekli bir gemi haline getiriyor ve bu heyecan verici projenin teslimatında Eidsvaag ve Zamokona tersanesi ile yakın çalışmayı dört gözle bekliyoruz."

Kongsberg Maritime'ın ekipman paketinde, bir çift US 205 azimut iticisi, tek bir TCNC açılır Kombi itici, bir tünel iticisi, tahrik ve itici uzaktan kumanda sistemleri ve Dinamik Konumlandırma sistemi bulunuyor. Hibrit güç, eğirme rezervi, pik tıraşlama ve liman içinde emisyonsuz çalışma sağlamak için bir pil enerji depolama sistemi de gemide yer alan diğer özellikler... Geminin çevresel özellikleri arasında ise, ısıtma için enerji sağlamak üzere bir CO2 ısı pompası, gelişmiş bir ısı geri kazanım sistemi ve diğer yardımcı gereksinimler yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.