1. HABERLER

  2. GEMİ İNŞA

  3. LNG ile çalışan en büyük yolcu gemisi denize indirildi
LNG ile çalışan en büyük yolcu gemisi denize indirildi

LNG ile çalışan en büyük yolcu gemisi denize indirildi

Gemi, Fincantieri'nin İtalya'nın Monfalcone kentindeki tersanesinde düzenlenen geleneksel bir törenle yüzdürüldü ve kuru havuzdan geminin iç donanımının yapılacağı montaj havuzuna taşındı.

A+A-

Fincantieri, Carnival Corporation'ın Princess Cruises şirketi için inşa ettiği en büyük yolcu gemisi olan LNG ile çalışan SUN PRINCESS'i suya indirdi.

SUN PRINCESS'in bugüne kadar İtalya'da inşa edilen en büyük yolcu gemisi olduğu belirtiliyor. Gemi, Fincantieri'nin İtalya'nın Monfalcone kentindeki tersanesinde düzenlenen geleneksel bir törenle yüzdürüldü ve kuru havuzdan geminin iç donanımının yapılacağı montaj havuzuna taşındı. Geminin 2024 yılı başlarında tamamlanması bekleniyor.

Gros tonajı 175.500 ve uzunluğu 1.133 feet olan SUN PRINCESS, Princess Cruises için inşa edilen iki Sphere Sınıfı gemiden ilkidir. İkinci geminin 2025 yılında teslim edilmesi bekleniyor. Her iki geminin her biri 4.300 konuk ağırlayabilecek.

SUN PRINCESS 4.000 metreküp LNG taşıyabilecek ve bu da servis hızında neredeyse dokuz gün kesintisiz sefer yapılmasına olanak sağlayacaktır. Gemi ayrıca deniz gaz yağı da kullanabilir ve tahrik için iki Azipod ile donatılmıştır. Ayrıca, keskin manevra kabiliyeti sağlayacak en büyük baş iticilerden dördüne sahiptir.

Gemide ayrıca iki kıyı güç bağlantısı, gövde üzerindeki sürtünmeyi azaltmak için bir hava yağlama sistemi ve verimli bir atık yönetim sistemi gibi enerji tasarrufu sağlayan başka özellikler de bulunacak.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.