1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi’nde geri sayım başladı!
Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi’nde geri sayım başladı!

Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi’nde geri sayım başladı!

İş yeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda uzman küresel otorite olan Great Place To Work®’ün analizleri...

A+A-

İş yeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda uzman küresel otorite olan Great Place To Work®’ün analizleri sonrasında her yıl açıklanan ve global çapta 170’ten fazla ülkede olduğu gibi 2013 yılından bu yana da ülkemizde açıklanan Great Place To Work En İyi İşverenler™ 2023 Türkiye listesi - 25 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek coşkulu bir ödül töreni ile açıklanacak.

2023 Ocak ve 2024 Şubat tarihleri arasında - farklı sektörlerdeki ve büyüklüklerdeki organizasyonların değerlendirmelere katıldığı ve şirket çalışanlarının iş yeri kültürleri içerisindeki deneyimini ölçümleyen Trust Index™ anketine dahil olan 600’ün üzerinde şirket ve 170.000’den fazla çalışanının cevaplarıyla oluşan analizlerde Great Place To Work harika iş yeri standardını sağlayarak Harika İş Yeri Sertifikası almaya hak kazanan şirketlerin değerlendirmeye alındığı liste, bu yıl - çalışan sayısına göre altı kategori üzerinden açıklanacak. Harika İş Yeri Sertifikalı şirketlerin arasından iş yeri deneyiminin çalışanların organizasyondaki görevlerine, daha önceki iş deneyimlerine veya organizasyonda geçirdikleri zamana, yaş ve cinsiyet gibi demografik farklılıklara bakılmaksızın; organizasyondaki herkesi kapsayan, tutarlı ve evrensel olarak harika tanımlanan bir deneyimi ifade eden Great Place To Work ForAll™ kriterlerinde en iyi performansı göstererek, pozitif çalışan deneyimini organizasyon içerisinde herkes için sürdürülebilir hale getiren şirketler “Türkiye’nin En İyileri” olmaya hak kazandı.

Eyüp Toprak: “Bir iş yerini harika yapan kâr değil, kârlı yapan harika olmasıdır”
Çalışan deneyiminin, organizasyonların uzun vadeli sonuçlarının tahmin edilmesinde kullanılan en güçlü göstergelerden biri olduğunu ve kurum kültürüne yatırım yapmanın, organizasyonları daha kârlı hale getirdiğini belirten Great Place To Work® Türkiye CEO’su Eyüp Toprak, “Great Place To Work® olarak organizasyonların çalışan deneyimini detaylı bir şekilde ölçümlediğimiz anket verileri, bir iş yerini harika yapan şeyin kâr olmadığını, ancak harika bir iş yerinin kârlılığı artırdığını ortaya koydu. İş yeri deneyimi istikrarlı şekilde olumlu seviyeye sahip olan çalışanların iş yerinde kalma olasılığı artarken, bu çalışanlar tükenmişlik sorunuyla daha az karşılaşıyor ve işleri için daha fazla çaba göstererek organizasyona daha yüksek inovasyon hızı kazandırıyor. Sonuçta da yüksek güvene dayalı kültüre sahip organizasyonlar 3.33 kata kadar daha fazla kâr elde ediyor. Bugün çalışan bağlılığı ve yeni yetenekleri çekme konusundaki zorluklar zirve noktasına ulaştı ve artık organizasyonlar, tüm dünyada olduğu gibi yetenek açığının, şirketlerin geleceğini etkileyen önemli bir süreç olduğunu kabullenmek zorundalar. Tüm bu koşullar altında yeni yetenekleri çekebilmek ve mevcutları elde tutabilmek, sürdürülebilir bir gelecek için büyük önem arz ediyor. İş yerleri şimdiye kadarki en çok çeşitliliği barındırıyorlar ve artık eskisi gibi herkese uyan tek bir yönetim tarzının uygulanması mümkün değil. Bu nedenle Great Place To Work® Sertifikası™’nı potansiyel yetenekler için bir çekim merkezi olarak değerlendirmek gerekiyor. Bugüne kadar birlikte hareket ettiğimiz organizasyonlar, bu avantajın farkında ve kurum kültürlerini bu doğrultuda oluşturup güncel tutuyorlar.” diyor.

Great Place To Work® Sertifikası™ organizasyonlara global çapta tescil imkânı sunuyor
Great Place To Work®, farklı büyüklük ve sektörlerdeki organizasyonlara 30 yıldan fazla süredir harika bir iş yeri olmaları ve kendilerini geliştirmeleri konusunda ölçümler yaparak araştırma ve danışmanlık hizmeti veriyor. Bu bağlamda Great Place To Work®, çalışanların mevcut iş yerlerindeki deneyimine odaklanan Trust Index™ anketi ve Culture Audit™ uygulaması ile organizasyondaki iş yeri deneyiminin herkes için tutarlı bir şekilde pozitif olduğunu tanımlayan Great Place To Work For All metodolojisiyle -organizasyonların çalışanlarının mevcut deneyimlerini ölçümlüyor, raporluyor ve yol haritaları çıkartıyor.

Ayrıca Great Place To Work® Sertifikası™ sahibi her organizasyon, harika bir iş yeri olduğunu tescilleyen sertifikasyon rozetinin sahibi oluyor ve bu logoyu, yani başarısını, yıl boyunca çalışanları, iş ortakları, mevcut ve potansiyel müşterileri nezdinde çekim etkisi ve farkındalık oluşturmak için kullanıyor. Pek çok organizasyon, logoyu sosyal medya profillerine, e-posta imzalarına, iş ilanlarına, kurumsal web sitelerine, kariyer web sayfalarına ekleyerek pazarlama süreçlerine dahil ediyor.

Organizasyonların Great Place To Work®’ün 2025 yılında açıklayacağı Türkiye’nin En iyi İşverenleri™ listesine aday olabilmek için yıl içerisinde Sertifikasyon programı sürecine katılarak, Great Place To Work-Certified™ unvanı almaları gerekiyor.

Great Place To Work® hakkında
Great Place To Work®, işyeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda uzman küresel otoritedir. 1992'den beri dünya çapında 100 milyondan fazla çalışanın dahil olduğu Trust Index™ anketinden elde ettiği derin analizleri harika bir iş yeri deneyimini neyin oluşturduğunu tanımlamak için kullanmaya devam ediyor. Her şeyin temelinde Güven vardır. Tüm çalışanlar için yüksek güvene dayalı bir iş deneyimi yaratarak organizasyonların kültürlerini ölçmelerine ve daha iyi iş sonuçları üretmelerine yardımcı oluyor. Kurum kültürü ve çalışan deneyimi analiz platformu Emprising®, liderlere veri ve insan odaklı kararlar verebilmeleri için ihtiyaç duydukları anketler, gerçek zamanlı raporlama ve içgörüler sağlamaktadır. Great Place To Work® Aynı zamanda Great Place to Work-Certified™ şirketleri ve Türkiye’nin En iyi İşverenler Listeleri’nin yanı sıra sektörel, bölgesel listeler açıklayarak çalışan deneyiminin en iyiler ile kıyaslayabileceği benzersiz veri içerikleri sağlamaktadır. Great Place To Work®’ün misyonu, organizasyonların herkes için harika iş yerleri haline gelmesine yardımcı olarak daha iyi bir dünya inşa etmektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.