1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu istifa ettiğini açıkladı
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu istifa ettiğini açıkladı

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu istifa ettiğini açıkladı

​​​​​​​Seçimli Olağanüstü Genel Kurul kararı alan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bordo-mavili ekibin resmi sitesinden yaptığı açıklamayla başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

A+A-

Trabzonspor dün yaptığı resmi açıklamayla Seçimli Olağanüstü Genel Kurul kararı aldığını duyurmuştu. Bugün de Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu istifa ettiğini açıkladı. İşte detaylar...

ACİL ÖDEME: 12 MİLYON EURO

Kongre kararında bu sezon yaşanan ekonomik sıkıntıların büyük etkisi oldu. Şampiyonluk sonrası Şampiyonlar Ligi hedefi için kurulan 41 milyon Euro maaş bütçeli kadro, Avrupa'da hayal kırıklığı yaratınca gelirler dibe vurdu. Oyuncu maaşları yaklaşık 3 ay geriden giderken, bu ay sonuna kadar bonservis taksitleri dahil ödenmesi gereken rakam; 12 milyon Euro civarında, yani 250 milyon TL...

İLK ADAY ERTUĞRUL DOĞAN

Kongre kararının resmen açıklanmasının ardından başkan adaylarının 22 kişilik listelerini oluşturmaları için önlerinde 15 günlük bir süreç var. Trabzonspor’da yaşanan flaş gelişme sonrası bu kısa sürede adayların çok hızlı davranmaları gerekiyor. Asbaşkan Ertuğrul Doğan’ın, başkanlık için adaylığını açıklayacak ilk isim olacağı öğrenildi. Doğan’ın, oluşturacağı listeye mevcut yönetimden bazı isimleri alacağı belirtildi.

İŞTE SEÇİM TARİHİ

Trabzonspor, Seçimli Olağanüstü Genel Kurul kararını resmi kanallardan duyurdu.

İşte konuya ilişkin Trabzonspor'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Tüzüğümüzün 30. maddesine istinaden kulübümüzün Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nun aşağıdaki gündemle 18-19 Mart 2023 tarihlerinde “Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri Trabzon” adresinde saat 09.00’da yapılmasına, Çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantının, çoğunluk aranmaksızın, aynı gündemle 25-26 Mart 2023 tarihlerinde “Hayri Gür Spor Salonu Trabzon” adresinde 09.00 – 16.00 saatleri arasında yapılmasına karar verilmiştir."

Planlanan genel kurul programı ise şu şekilde:

"GÜNDEM

1.GÜN (18 Mart 2023 tarihinde saat 09.00’da, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 25 Mart 2023 tarihinde saat 09.00’da, aynı gündemle)

1. YOKLAMA VE AÇILIŞ,
2. GENEL KURUL DİVANININ OLUŞTURULMASI, SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞININ OKUNMASI,
3. GÜNDEMİN GENEL KURULA SUNULMASI,
4. DERNEK VE BAĞLI ŞİRKETLERİN, TÜZÜĞÜN İLGİLİ MADDELERİ KAPSAMINDA HAZIRLANAN İDARİ VE MALİ RAPORLARININ OKUNUP GÖRÜŞÜLMESİ,
5. DENETİM KURULU RAPORUNUN OKUNUP GÖRÜŞÜLMESİ,
6. YÖNETİM KURULUNUN İBRASININ GENEL KURUL ONAYINA SUNULMASI,
7. DİLEK VE TEMENNİLER.

2.GÜN (19 Mart 2023 tarihinde saat 09.00-16.00 saatleri arasında, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 26 Mart 2023 tarihinde saat 09.00-16.00 saatleri arasında aynı gündemle)

8. BAŞKAN ADAYLARININ KONUŞMALARI,
9. BAŞKAN VE YÖNETİM KURULU ASIL VE YEDEK ÜYELERİNİN SEÇİMİ,
10. KAPANIŞ."

AHMET AĞAOĞLU İSTİFA ETTİĞİNİ RESMEN AÇIKLADI

Başkan Ahmet Ağaoğlu, yönetim kurulunda ortaya çıkan görüş ayrılıkları nedeniyle Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidelmesi kararı alındığını belirterek, "Kamuoyuna açıklama yapmış olduğumuz Yönetim Kurulu toplantımızda ortaya çıkan görüş ayrılıkları nedeniyle Yönetim Kurulumuz 2 Mart 2023 tarihinde Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidilmesi kararı almış bulunmaktadır. Öncelikle alınan bu kararın kulübümüze ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun yaptığı açıklama şöyle;

Kamuoyuna açıklama yapmış olduğumuz Yönetim Kurulu toplantımızda ortaya çıkan görüş ayrılıkları nedeniyle Yönetim Kurulumuz 2 Mart 2023 tarihinde Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidilmesi kararı almış bulunmaktadır. Öncelikle alınan bu kararın kulübümüze ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Genel Kurul kararını talep eden arkadaşlarımızın süreci sağlıklı bir şekilde yürütmeleri ve rahat bir çalışma ortamında kongreye hazırlanmaları düşüncesiyle bugün itibarıyla Trabzonspor Kulübü Derneği Başkanlığı'ndan ve bağlı şirketlerimizdeki görevlerimden istifa etmiş bulunmaktayım.

Öncelikle görevde bulunduğum beş yıllık süre içerisinde maddi manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, her daim destek veren; 1 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa şampiyonluğunda en büyük pay sahibi olan başlangıçtan bugüne kadar birlikte çalıştığım tüm Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma, bize bu görevi layık gören saygıdeğer delegelerimize ve Genel Kurulumuza, tüm kurul başkanlarımıza, kurucu üyelerimize, geçmiş dönem başkanlarımıza, hocalarımıza ve futbolcularımıza, idari kadromuza, tüm kulüp çalışanlarımıza, yerel ve ulusal basınımıza; Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm ilçe belediye başkanlarımıza, 8'inci şampiyonluğumuzda en büyük pay sahibi olan vefakar Trabzonspor taraftarına, üzerimde çok emekleri olan değerli büyüklerime en kalbi duygularımla minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.

Canım kadar sevdiğim kulübüme beş yıl başkan olarak hizmet etmek hayatım boyunca yaşayabileceğim en onurlu görevdi.

Benden sonra göreve gelecek olan arkadaşlarımın ve büyüklerimin kulübümüzü çok daha yükseklere taşıyacağını ve başarı ile yöneteceklerine tüm kalbimle inanıyorum.

Camiamızdan bizden sonra göreve gelecek başkan ve yöneticilere her zamankinden çok daha fazla destek olmaları en büyük temennimdir.

Hepimizin de çok iyi bildiği gibi elde etmiş olduğumuz başarılar birlik ve beraberlik içerisinde yanyana vermiş olduğumuz mücadeleler sonunda kazanılmıştır.

Unutulmamalıdır ki; kişiler gelir geçer aslolan Trabzonspor'dur, Trabzonspor'un başarısıdır.

Kamuoyuna saygılarımla...

Ahmet Ali Ağaoğlu

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.