1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Tamer Kıran, 7. Mare Forum İstanbul’a Katıldı
Tamer Kıran, 7. Mare Forum İstanbul’a Katıldı

Tamer Kıran, 7. Mare Forum İstanbul’a Katıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü...

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü, dünyanın önde gelen denizcilik etkinlikleri arasında yer alan, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği'nin (GİSBİR) ana sponsorluğunda bu yıl İstanbul'da iki ayrı etkinlik halinde düzenlenen 7. Mare Forum İstanbul’a katıldı.

tamer-kiran-mare-forum.jpg

Tamer Kıran, açılış oturumunda yaptığı konuşmada, 7. Mare Forum İstanbul’un, enerji geçiş süreci, yeşil denizcilik, dekarbonizasyon, finans ve yatırım modelleri gibi Türkiye’nin denizcilik geleceğine dair çeşitli konuların tartışılmasına olanak sağladığına dikkat çekerek, etkinliğe katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Türk denizcilik sektörü hakkında bilgi veren Tamer Kıran, deniz ticaretini önemli ölçüde etkileyecek olan iklim krizi nedeniyle IMO, AB ve diğer ülkeler tarafından uygulamaya konan yeni kural ve düzenlemelerin global denizcilik sektörü tarafından olduğu gibi Türk denizcilik sektörü tarafından da yakından takip edildiğini kaydetti.

IMO'nun sera gazı azaltım önlemlerine ilave olarak, Avrupa Birliği’nin (AB), denizcilik sektörünün Emisyon Ticaret Sistemine (ETS) dahil edilmesi ve AB Deniz Yakıt Girişimi (Fuel EU Maritime) dahil olmak üzere daha katı önlemler uyguladığına dikkat çeken Tamer Kıran, Türkiye'de de bu hedeflere ulaşmak için uygulamalar geliştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Tamer Kıran, “Bu süreçte ülkemiz denizciliğinin tüm alt sektörlerinin yeşil dönüşüme geçişini sağlayabilmek amacıyla Odamızda Sürdürülebilirlik İhtisas Komisyonu kurduk. Emisyon azaltım hedeflerine yönelik denizcilik sektöründeki tüm alt paydaşların yol haritası ve eylem planını amacına uygun olarak yürütmek üzere Çalışma Grubu oluşturma çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Yeşil geçişin, küresel filonun yenilenmesinde, pazar arz talep dengesinin belirlenmesinde, sektörün dijitalleştirilmesinde, alternatif yakıtların geliştirilmesinde ve operasyonel performansın artırılmasında itici ve yönlendirici güç olacağını belirten Tamer Kıran, “Kısa vadede, alternatif yakıtlı yeni inşa gemilere yönelik güçlü talep ile dünya gemi inşa pazarının olumlu bir seyir izlediği görülmektedir. Bununla birlikte, alternatif yakıtların geliştirilmesi ve yeni gemi inşa piyasası fiyatlandırmasında devam eden belirsizlik ve teknolojik tercihlerin sektör üzerinde güçlü etkileri olması beklenmektedir.” diye konuştu.

2023-mare-forum-istanbul-8.jpg

Tamer Kıran, toplantının açılış oturumuna video mesaj ile katılan Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Büyükelçi Suat Hayri Aka’nın, Temmuz ayında yapılacak IMO Genel Sekreterliği seçimlerinde ülkemiz tarafından aday gösterildiğini hatırlatarak, Forum katılımcılarından Aka için destek talep etti ve seçimlerde başarılar diledi.

Açılış oturumunda, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Gemi, Yat ve Deniz Hizmetleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cem Seven, Mare Forum Başkanı İoannis Kostoulas birer konuşma yaptı. Toplantıya, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyeleri Burak Akartaş, Barış Dillioğlu, Barış Türkmen ve İsmail Görgün katıldılar.

2023-mare-forum-istanbul-1.jpg

2023-mare-forum-istanbul-4.jpeg

2023-mare-forum-istanbul-5.jpeg

2023-mare-forum-istanbul-6.jpeg

2023-mare-forum-istanbul-2.jpg

2023-mare-forum-istanbul-3.jpg

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.