1. HABERLER

  2. LİMANLAR

  3. Rotterdam Limanı'ndan Elektrikli Geçişe Yönelik Dev Adım
Rotterdam Limanı'ndan Elektrikli Geçişe Yönelik Dev Adım

Rotterdam Limanı'ndan Elektrikli Geçişe Yönelik Dev Adım

Rotterdam Limanı, dünya gemi trafiğinin ana arterlerinden biri olan Rotterdam Dünya Geçidi'nde elektrikli geçişe yönelik devrim niteliğinde bir adım atmaya hazırlanıyor.

A+A-

CMA CGM, Hapag-Lloyd ve Ocean Network Express gibi dev gemi sahiplerine hizmet veren bu devasa konteyner terminali, Avrupa'nın derin su terminalleri arasında elektriğe yatırım yapan ilk merkez olma yolunda ilerliyor.

Rotterdam Dünya Geçidi Terminali CEO'su Ronald Lugthart, bu önemli adımı, sıfır emisyon hedeflerine doğru atılan kararlı bir adım olarak nitelendirdi. Lugthart, yaptığı açıklamada, "Soğuk ütüleme yatırımı, sıfır emisyona yönelik yatırım programının çok önemli bir parçası. Müşterilerimiz ve diğer paydaşlarımızla birlikte, enerji geçişini desteklemek için kıyı gücünü ve diğer tesisleri kullanarak bu stratejik hedefe yakın vadede ulaşma olanakları yaratıyoruz." dedi.

Rotterdam Limanı'nın 2023 Haziran ayında duyurduğu genişleme programı, bu devrim niteliğindeki adımı daha da destekleyecek nitelikte. Liman İdaresi ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek olan bu genişleme programı, 2026 yılına kadar faaliyete geçmesi beklenen üçüncü derin su iskelesinin inşasını finanse edecek. Bu iskele, gemi trafiğinin yoğun olduğu bu bölgede elektrikli geçişin daha da yaygınlaşmasını sağlayacak.

Rotterdam Dünya Geçidi Terminali, sadece deniz yoluyla değil, aynı zamanda iç nakliye gemileriyle de aktarma işlemlerini gerçekleştiriyor. Ayrıca, karayolu ve demiryolu erişimine de sahip olan terminal, sürdürülebilir ve çevre dostu bir lojistik ağının temel taşlarından biri olma özelliğini taşıyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.