1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. Med Marine'in Yeni Römorkörlerini de SCHOTTEL Donatacak
Med Marine'in Yeni Römorkörlerini de SCHOTTEL Donatacak

Med Marine'in Yeni Römorkörlerini de SCHOTTEL Donatacak

Türkiye'nin önde gelen denizcilik firmalarından biri olan Med Marine, güçlü deniz taşıtlarının donatılması...

A+A-

Türkiye'nin önde gelen denizcilik firmalarından biri olan Med Marine, güçlü deniz taşıtlarının donatılması konusunda SCHOTTEL ile uzun süredir devam eden iş ortaklığını yeni siparişlerle pekiştirdi. Med Marine, Ereğli Tersanesi'nde inşa edilecek altı yeni ASD römorkörü için SCHOTTEL RudderPropeller'ı tercih etti.

Bu yeni gemiler, Med Marine'in sürekli artan römorkör talebini karşılamak üzere 2025 yılında hizmete alınacak. Alman deniz tahrik sistemleri üreticisi SCHOTTEL, bu projede 12 adet SRP 360, SRP 430 ve SRP 490 serisi dümen pervanesi sağlayacak. Farklı tonajlarda ve çeşitli gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanan bu römorkörler aynı zamanda modern yangın söndürme sistemleriyle donatılacak.

Med Marine Satınalma ve Teknik Grup Direktörü Ertuğrul Çetin, Med Marine'in proaktif üretim stratejisinin, küresel siyasi durum ve ticaret yollarındaki belirsizliklerin yol açtığı tedarik zinciri aksaklıklarını önceden önlemeye yardımcı olduğunu belirtiyor. Çetin, "Giderek zorlaşan küresel siyasi durum ve tehlikeye giren ticaret yolları, son yıllarda tedarik zinciri aksaklıklarının artmasına neden oldu. Denizcilik sektörü bu durumdan özellikle etkileniyor. Başarılı römorkör modellerimizin ön üretimiyle olası aksaklıkları önleyebiliyor ve müşterilerimize güvenli ve çok daha hızlı hizmet verebiliyoruz. SCHOTTEL ile uzun süredir devam eden ve güvenilir bir ortaklığımız var. Sadece modern, yüksek kaliteli tahrik sistemlerinden değil, aynı zamanda SCHOTTEL'in tedarikçi olarak güvenilirliğinden de faydalanıyoruz.” dedi.

Med Marine tarafından devreye alınan tahrik sistemlerinin güç değerleri, SRP 360 üniteleri için 2,2 metreden SRP 490 üniteleri için 2,8 metreye kadar pervane çapları ile birim başına 1.575 ila 2.525 kilovat arasında değişiyor. SCHOTTEL RudderPropeller, serbest seyir sırasında maksimum manevra kabiliyetini ve baba çekişini olağanüstü rota stabilitesi ile birleştiriyor. Her zaman güçlü bir itiş gücü sağlarken aynı zamanda düşük işletme maliyetleri ve emisyonlar için yüksek tahrik verimliliği sağlıyor. SRP'nin sağlam tasarımı, düşük bakım gereksinimleriyle birlikte uzun çalışma sürelerine olanak tanıyor. Aynı zamanda SCHOTTEL, yedek parçaların uzun vadeli bulunabilirliğini garanti ediyor ve müşterilerine servis istasyonları, müşteri danışmanları ve teknisyenler ağı sunuyor.

Bu ortaklık, uzun vadeli bir vizyonu destekliyor ve Med Marine'in Ereğli Tersanesi'nde üretilecek olan altı yeni römorkörle birlikte daha da güçleniyor. Türkiye'nin en büyük tersanelerinden biri olan Ereğli Tersanesi, Med Marine Grubu'nun bir parçası olarak özellikle uluslararası alanda tanınan bir inşaat alanına sahip.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.