1. HABERLER

  2. KURUMSAL

  3. KOSDER’in 7. Geleneksel İftarı Türk Denizciliğini Bir araya Getirdi
KOSDER’in 7. Geleneksel İftarı Türk Denizciliğini Bir araya Getirdi

KOSDER’in 7. Geleneksel İftarı Türk Denizciliğini Bir araya Getirdi

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER), geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinin 7’incisinde Türk denizcileriyle bir araya geldi. 

A+A-

18 Mart Pazartesi günü İstanbul Marriott Hotel Asia’da gerçekleştirilen iftara; İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Mustafa Bankaoğlu, Kıbrıs Türk Denizcilik İşletmesi Genel Müdürü Cemalettin Şevli, İstanbul Bölge Liman Başkanı Mustafa Kıran, İMEAK Deniz Ticaret Odası Eski Meclis Başkanları Cengiz Kaptanoğlu, Salih Zeki Çakır ve Erol Yücel,  BIMCO Eski Başkanı ve TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, STK temsilcileri, KOSDER üyeleri ile 600’den fazla sektör temsilcisi katıldı. 

dsc-5444.jpg

Okunan ezanın ardından davetlilerin oruçlarını açmasıyla başlayan iftar, KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çendik’in açılış ve selamlama konuşmasıyla devam etti. 

Ramazanın birlik ve beraberliği perçinlediğini ifade ederek konuşmasına başlayan Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çendik, Türk denizcileriyle bir arada olmaktan onur ve mutluluk duyduğunu kaydetti. 

“Çanakkale Zaferi, vatansever Türk halkının Kurtuluş Savaşı meşalesini yakmasına zemin hazırlamıştır.”
İftarın 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümüne tekabül etmesinden duyduğu heyecanı dile getiren Başkan Çendik sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan tam 109 yıl önce de dünyanın gıpta ile baktığı ve Türk milletinin büyük bir dayanışma örneği göstererek destan yazdığı Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü oldu. Başta Türk tarihi olmak üzere bütün dünyanın tarihini değiştiren Çanakkale Zaferi, vatansever Türk halkının Kurtuluş Savaşı meşalesini yakmasına zemin hazırlamıştı. 250 bin vatan evladının şehadetiyle kazanılan bu zafer ile tüm dünya aynı zamanda; “Anafartalar Kahramanı” ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yüksek öngörüsü, askeri dehası ve kararlılığına şahitlik etmişti. Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünü kutluyor, başta Anafartalar Kahramanı ve İstiklal Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi huzurlarınızda bir kez daha sonsuz şükran ve rahmetle anıyorum. Bugün ayrıca; anlatmaya kelimelerin kıyafetsiz kaldığı Çanakkale Zaferi’ni bir nebze de olsa sizlere yaşatmak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yazdıkları kahramanlık destanını bir kez daha hissettirmek için Tarihçi-Yazar Sayın Talha Uğurluel’i konuk ediyoruz. Zaferin çok az bilinen ayrıntılarını ve destansı hikâyesini bizlere akıcı ve güzel sunumuyla aktaracak olan Sayın Uğurluel’e şimdiden teşekkür ediyorum.”

“Sevgi ve mutluğu paylaşmanın sembolü olan bu manevi ayı, bazı coğrafyalar maalesef kahır ve gözyaşıyla karşılıyor.”
Filistin’deki savaşa da değinen Çendik, sevgi ve mutluğu paylaşmanın sembolü olan Ramazan ayını bazı coğrafyaların kahır ve gözyaşıyla karşıladığını vurguladı ve konuşmasının devamında şunları belirtti: ”İnsanlığın en büyük yarası olan savaşlar ne yazık ki; masum kanının akmasına ve daha hayatının baharında olan çocukların bu dünyadan göçüp gitmesine neden oluyor. Bizlerin de çaresiz kaldığı, sadece dualarımız ve iyi dileklerimizle bitmesini istediğimiz bu savaşların, bir daha yaşanmamak üzere en kısa sürede son bulmasını ve akan masum kanının durmasını temenni ediyoruz. Barış dini olan İslamiyet’in bizlere bahşettiği huzur ve maneviyat iklimi Ramazan ayında; Filistin’de ve dünyanın tüm coğrafyalarında barış ve güvenin tesis edilmesinin müjdecisi olmasını diliyorum.”

KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çendik ayrıca 2023 yılında gerçekleşen deprem felaketi nedeniyle aynı yılda yapılması planlanan iftar organizasyonu için ayrılan bütçenin depremden zarar gören yurttaşlara ihtiyaçların karşılamak üzere kullanıldığını sözlerine ekledi.

“Sektörden geleni sektöre vermeye devam edeceğiz.”
İftar organizasyonuna katkı sunan sponsor firmalara da teşekkürlerini ileten KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çendik, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle KOSDER’in başlattığı burs çalışmasının devamı olarak, firmaların da müsaadesiyle her bir sponsor adına bir denizci öğrenciye burs desteği sağlayacaklarını dile getirdi.

dsc-5460.jpg

Açılış konuşmasının ardından sahneye çıkan Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel ise yaptığı sunumla, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin bilinmeyenlerini çarpıcı detaylar eşliğinde davetlilere aktardı. 

dsc-5425.jpg

dsc-5427.jpg

dsc-5429.jpg

dsc-5430.jpg

dsc-5448.jpg

dsc-5451.jpg

dsc-5452.jpg

dsc-5456.jpg

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.