1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde çifte mutluluk
İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde çifte mutluluk

İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde çifte mutluluk

Geçtiğimiz cuma günü İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde Tayfun Günerhan Sosyal Binasının temel atma töreni ile halı sahanın açılışı birlikte gerçekleştirildi.

A+A-

Günün ilk töreni Tayfun Günerhan Sosyal Binası’nın temel atma töreniyle başladı. Temel atma törenine İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Arslan, YTÜ Gemi İnş. ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (DEFAMED) Başkanı Ufuk Teker, Densay Denizcilik sahibi Tayfun Günerhan, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılış öncesi açıklamalarda bulunan İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Arslan; Tayfun Günerhan’a katkılarından dolayı teşekkürlerini sunarken yeni binanın en kısa zamanda bitirileceğinin sözünü de Günerhan’dan aldıklarını söyledi.

Arslan, “Geçtiğimiz eylül ayında yıkımı gerçekleşen eski yatılılık binamızda 1981’den 2003’e kadar mezunlarımız yatılı olarak okudular. Yatakhanelerin olduğu bu bina depremsellik özelliği bakımından yıkılması gereken binaydı artık içi boştu ve işlevselliğini yitirmişti. Okulunda aynı zamanda sınıf ve sosyal bina ihtiyacı vardı. Sınıflarımız da biraz iptidai durumunda ve çağın gereklerine uygun değildi. Uzmar öncülüğünde bir master planı çizildi. Daha sonrasında binalar Uzmar Denizcilik öncülüğünde yıkıldı ve yine bu master planını çizen mimar yine Uzmar’ın desteği ile fakültemizin master planını çıkardı. Bu yıkılan alana üç tane bina planlanıyor. Bu üç tane binadan birincisi olan A-Blok binamız 3900 metrekare toplamında bir derslik binası Uzmar tarafından yaptırılmasını planlıyoruz. İkincisi B-Blok olarak adlandırdığımız bina da yine sektörden 13-14 firmanın katılımıyla (bağışçıları hemen hemen belirledik) yapılacak, yakında onun da teknik çizimleride yapılıyor. Diğer üçüncü C-Blok binamız da sosyal binamız olacak ve toplamda 1600 metrekareye sahip. Bu bloğumuz öğrenci kantini, toplantı ve seminer alanları ve ders çalışma alanlarını barındıran iki katlı bir yapı olacak. Bu binamız ise Densay Denizcilik Tayfun Günerhan tarafından yaptırılacak ve bağışlanacak. Desteklerinden dolayı herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Arslan, son olarak “Simülatör merkezimizin içerisindeki simülatörlerin bir kısmı eski ve kullanılamaz durumdaydı. Deniz Ticaret Odası çok önemli olan bir ihtiyacımızı karşılayacak. Fiyat teklifleri aldılar şu anda değerlendirme aşamasındalar sanırım çok kısa süre içerisinde bu konuda netliğe kavuşacak, onlar da simülatörlerimizi yapacaklar” dedi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu da: “1985 mezunumuz Tayfun Günerhan Bey’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yerleşkemizin daha da modern bir hale geleceği için çok mutluyuz” dedi.

Tayfun Günerhan ise; “Mezun olduğum fakülteye katkı sağlayabildiğimiz için çok mutluyum. Bugün burada yaptığımız, geç ödenen bir borç. Camiamıza borcumu ödüyorum. Gemide de borç ödemeye devam edeceğiz” dedi.

1.jpg

Kurdele kesiminin ardından temel atma töreni; Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Prof. Dr. Özcan Arslan ve Tayfun Günerhan’ın katılımıyla yapıldı.

3.jpg

Temel atma törenin ardından Kapt. Ufuk Teker ve Av. Kapt.Çağlar Coşkunsu’nun katkılarıyla yapımı tamamlanan futbol sahası’nın açılış töreni yapıldı. 

5.jpg

8.jpg

Açılış maçı ise mezunlar ve öğrenciler arasında yapıldı.

14.jpg15.jpg16.jpg13.jpg12.jpg11.jpg19.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.