1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. ITF Enspektörü Kenan Dinç: “ITF olarak Mersindeyiz, Güneydoğu Akdeniz’in kalbindeyiz”
ITF Enspektörü Kenan Dinç: “ITF olarak Mersindeyiz, Güneydoğu Akdeniz’in kalbindeyiz”

ITF Enspektörü Kenan Dinç: “ITF olarak Mersindeyiz, Güneydoğu Akdeniz’in kalbindeyiz”

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (International Transport Workers’ Federation,ITF) denizlerde de gemi...

A+A-

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (International Transport Workers’ Federation,ITF) denizlerde de gemi çalışanlarının daha iyi şartlarda çalışması için çaba sarf ediyor. Türkiye Denizciler Sendikası’ndan Kenan Dinç, Mersin Limanı’na ITF Enspektörü olarak atandı.

ITF, 150 ülkedeki 740 üye sendikası tarafından yönlendirilen ve yaklaşık 18,5 milyon işçiyi temsil eden bir işçi kuruluşudur. ITF gemileri denetlemesi için dünya çapına yayılmış Enspektör ağına sahiptir. 

ITF Enspektörleri sendikal örgütlerin temsilcileri olarak Elverişli Bayrak (F.O.C.)* Kampanyası çerçevesinde yarı veya tam zamanlı faaliyet göstermektedir. 

Elverişli Bayrak (F.O.C.) Kampanyası çerçevesinde görevleri, hizmet verdikleri limanlara gelen gemileri denetlemek ve gemi çalışanlarının makul ücret ve yaşam koşulları altında çalışmasını sağlamaktır. Düzenli denetlemeler ve gemi ziyaretlerinde bulunur; ihtiyaç duyulduğunda gemi çalışanlarının haklarını savunmak üzere yasal haklar çerçevesinde eylem desteği sunarlar.

ITF’in uzun yıllardır sürdürdüğü Elverişli Bayrak (F.O.C.) / Elverişli Liman (P.O.C.) Kampanyaları çerçevesinde, Türkiye Denizciler Sendikası'ndan Kenan Dinç Mersin Limanı’na ITF Enspektörü olarak atandı.

“ITF olarak denizcilerin yanında olacağız”
Uluslararası Deniz İş Hukuku ve sendikal haklar konusunda uzmanlaşmış bir hukukçu olan Dinç, “Ana çalışma bölgem Mersin Limanı olmakla beraber bölgedeki diğer limanlar ve Türkiye’deki her limanda ITF olarak denizcilerin yanında olacağımı bildirmek isterim” dedi. 

“Gemi çalışanları uluslararası standardın altında çalıştırılıyor” 
Mersin Limanına ve bölge limanlara her yıl binlerce FOC bayraklı gemi geldiğini belirten Dinç, “Bunların maalesef birçoğunda gemi çalışanları uluslararası standardın altında çalıştırılmaktadır. ITF müfettişi olarak gelen FOC bayraklı gemileri denetlemek, düzenli gemi ziyaretlerinde bulunmak, gemi çalışanlarının makul ücret ve yaşam koşulları altında çalışmasını sağlamak öncelikli görevimdir” diye belirtti. Dinç sözlerini şöyle bitirdi: “Biz artık ITF olarak Mersindeyiz, Doğu Akdeniz’in kalbindeyiz”

ITF Enspektörü Kenan Dinç’in iletişim bilgileri:
Tel: +90 530 022 65 56
E-Posta: [email protected] 

*F.O.C: Elverişli Bayrak (Flag Of Convenience) armatörün gemisini başka bir devletin bayrağı altında çalıştırmasıdır. ITF, 50 yıldan uzun bir zamandır kendisine bağlı denizci ve liman işçileri sendikası yoluyla F.O.C’ye karşı bir kampanya başlatmıştır.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.