1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Hopa’da kuru yük gemisini kurtarma çalışmaları devam ediyor
Hopa’da kuru yük gemisini kurtarma çalışmaları devam ediyor

Hopa’da kuru yük gemisini kurtarma çalışmaları devam ediyor

Artvin’in Hopa İlçe sahilinde denizde oluşan dev dalgalar sonrası karaya oturan kuru yük gemisini kurtarma çalışmaları devam ediyor.

A+A-

Batum Limanına gitmek üzere Hopa açıklarında seyir halindeyken meydana gelen fırtına sonrası oluşan dev dalgalar sonrası içinde  12 personel bulunan Esenyalı Deniz İşletmeciliğine kayıtlı olduğu öğrenilen FR Pearl gemisi Hopa açıklarında karaya oturmuştu.

Dalgalar sırasında kendini kurtarmaya çalışan gemi dalgalara fazla dayanamayarak sahile sürüklenmiş ve bir süre sonrada karaya oturmuştu.

hopada-karaya-oturan-gemiyi-kurtarma-calismalari-devam-ediyor.jpg

Karaya oturan FR Pearl isimli gemideki bulunan personeli kurtarmak için Artvin AFAD, Hopa Arama Kurtarma ekipleri de yoğun bir çalışma göstererek personeli kurtarmıştı.

O günden bugüne kadar kurtarma çalışmaları için yoğun bir çalışma gösteren ekipler ve dalgıçlar öncelikle gemi etrafını bariyerlerle çevirmişler, ardından gelen mühendislerde gemi altına dalış yaparak gemide oluşan arızayı temsil ettiler.

Geminin altında meydana gelen arızaların kapatılması için çalışmalara başlandı. Gemi yüzebilir duruma getirildiğinde römorkörlerle çekilerek en yakın tersaneye çekileceği ve burada yapılacak geniş araştırma ardından geminin akıbetinin belli olacağı öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.