1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Global Denizcilik Sektörünün Rotası İstanbul'a Çevriliyor!”
“Global Denizcilik Sektörünün Rotası İstanbul'a Çevriliyor!”

“Global Denizcilik Sektörünün Rotası İstanbul'a Çevriliyor!”

Türkiye’nin tek gemi inşa ve yan sanayi fuarı Expomaritt Exposhipping İstanbul, 11-14 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde 17. defa sektörün yerli ve global paydaşları için kapılarını açmaya hazırlanıyor.

A+A-

Şirketten yapılan açıklama ise şöyle:

İMEAK Deniz Ticaret Odası adına düzenlenen 17. Uluslararası Denizcilik Fuarı - Expomaritt Exposhipping İstanbul, "Tuzla Viaport Marina Uluslararası Fuar, Kongre ve Gösteri Merkezi"nin yıkım kararı sebebiyle tarih, 11-14 Ekim 2023’e ertelenmiştir ve yeni tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Expomaritt Exposhipping, ziyaretçilerini ve katılımcılarını sektörün tek ve en büyük buluşmasına çağırıyor!

Türkiye’nin finans ve endüstri anlamında merkezi olan İstanbul, dünya çapında da önemini yüzyıllardır koruyan bir ticaret merkezidir. Expomaritt Exposhipping İstanbul, kentin bu stratejik coğrafi konumundan beslenen ve yetmişi aşkın ülkeden binlerce insanı gerek ticari gerek dokusuyla medeniyetler boyu önemini korumuş bir şehirde, İstanbul'da buluşturan global bir etkinliktir. Türkiye'nin tek gemi inşa ve yan sanayi fuarı, katılımcılarına ve ziyaretçilerine sayısız fırsat ve potansiyel işbirlikleri sunmaktadır. Özellikle yeni konumuyla uluslararası bir fuar olma yolunda büyük bir adım atılmış olup yabancı ziyaretçilerin bu merkezi konumda büyük bir ivmeyle artışa geçeceği öngörülmektedir.

Expomaritt Exposhipping İstanbul fuarı, dünyanın 1 numaralı fuar organizasyon firması Informa Markets tarafından İMEAK Deniz Ticaret Odası adına iki yılda bir düzenlenmektedir. Informa Markets aynı zamanda; Seatrade Cruise Global, Sea Asia, Seatrade Maritime Middle East, Seatrade Offshore Marine ve Workboats Middle East gibi dünyanın önde gelen denizcilik fuar ve konferanslarının organizatörüdür.

Türk Denizcilik Sektörünün Gücü

Bugün, yıllık 4,65 milyon ton inşaat kapasitesi ile Türk Gemi İnşa Sanayi; sektörde pek çok“en”lere ve “ilk”lere imza atmıştır ve atmaya devam etmektedir. Ayrıca Türkiye, kendi askeri gemilerini inşa eden dünyadaki sayılı ülkelerden biri haline gelmiştir ve yat inşasında da dünyada ilk üç ülke arasında yer almaktadır.

Türk Gemi İnşa Sanayi, nitelikli iş gücü, Avrupa standartlarında üretim kapasitesi ve kalitesi ile başta yeni gemi inşa, gemi bakım-onarım ve savunma sanayii projeleri olmak üzere denizcilik sektörünün önde gelen ülkeleri ile rekabet edebilmektedir.

Sektörde; Avrupa ve Asya arasındaki coğrafi konumu, iyi eğitimli ve yüksek vasıflı iş gücü, küçük tonajlı gemilerde (küçük kimyasal tankerler, römorkörler, mega yatlar) dünya çapında tanınırlık, pazar koşullarına esnek bir şekilde yanıt veren tersaneler gibi özellikleriyle Türkiye pek çok güçlü yöne sahiptir. Dünya çapında daha çevreci gemilere ve lüks yatlara artan bir talep olduğundan, Türk Gemi İnşa Endüstrisi için fırsatlar sonsuzdur.

Sektörün En Önemli Buluşması

Expomaritt Exposhipping İstanbul, “Global Denizcilik Sektörünün Rotası İstanbul'a Çevriliyor!” mottosu ile tüm denizcilik dünyasını bir araya getiriyor. 35 farklı ülkeden 700 katılımcı marka ve 65 ülkeden 9.000 sektör profesyoneli, 11-14 Ekim 2023 tarihleri arasında bölgenin gerçek gemi inşa ve yan sanayi merkezi olan İstanbul’da, İstanbul Fuar Merkezi’nde buluşuyor.

Expomaritt Exposhipping İstanbul 2023 hakkında daha fazla bilgiyi fuarın resmi web sitesinden takip edebilirsiniz: www.expomaritt.com

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.