1. HABERLER

  2. KURUMSAL

  3. DP World ve Evyap Grubu arasında gelişen stratejik ortaklık hakkında açıklama
DP World ve Evyap Grubu arasında gelişen stratejik ortaklık hakkında açıklama

DP World ve Evyap Grubu arasında gelişen stratejik ortaklık hakkında açıklama

DP World (BAE) ve Evyap Grubu (Türkiye), DP World Yarımca Limanı ve Evyap Limanı arasında stratejik bir sermaye ortaklığı kurulması konusunda anlaştı.

A+A-

Bu ortaklık, konteyner limanlarının geliştirilmesine ve Marmara Bölgesi’ndeki verimliliğin artırılmasına odaklanarak ticaret altyapısını geliştirmeyi ve büyütmeyi amaçlamaktadır.

DP World'ün küresel uzmanlığı ile Evyap Grubu'nun yerel ticari gücünü bir araya getiren ortaklık, tedarik zinciri çözümlerini geliştirmeyi hedefliyor. Bu iş birliği, verimliliği artırmayı, geri dönüş sürelerini azaltmayı, güvenliği sağlamayı ve hizmet yelpazesini genişleterek Türk ticaretine fayda sağlamayı da hedefliyor.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından DP World, Evyap Limanı'nın yüzde 58'ine, Evyap Grubu ise DP World Yarımca'nın yüzde 42'sine sahip olacak. Yeni işletme DP World Evyap olarak adlandırılacak. Süreç hakkında Rekabet Kurumu’nun değerlendirmesi devam etmektedir. 

DP World Hakkında
Ticaret, küresel ekonominin can damarıdır, fırsatlar yaratır ve dünyanın dört bir yanındaki insanlar için yaşam kalitesini artırır. DP World, dünya ticaretinin akışını daha iyi hale getirmek ve küresel olarak hizmet verdiğimiz müşteriler ve toplumlar için mümkün olanı değiştirmek için var.

Altı kıtada 73 ülkeye yayılmış 158 milletten 106.500'den fazla çalışandan oluşan özel, çeşitli ve profesyonel bir ekiple DP World, ticareti geleceğe uygun kesintisiz bir tedarik zincirine doğru daha da ileriye ve daha hızlı itiyor.

İşletmelerimizi (Limanlar ve Terminaller, Denizcilik Hizmetleri, Lojistik ve Teknoloji) hızla dönüştürüyor ve entegre ediyoruz ve dünyanın ticaret şeklini değiştirebilecek daha güçlü, daha verimli uçtan uca tedarik zinciri çözümleri oluşturmak için küresel altyapımızı yerel uzmanlıkla birleştiriyoruz.


Dahası, inovasyona yatırım yaparak geleceği yeniden şekillendiriyoruz. Akıllı teslimat sistemlerinden otomatik depo istiflemeye kadar, yıkıcı teknolojinin en ileri noktasındayız, sektörü ticaret için daha iyi yollara doğru itiyor, fabrika tabanından müşterinin kapısına kadar kesintileri en aza indiriyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.