1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Denizcilik Lisesi Öğrencileri Denizcilik Mesleğini Uygulamalı Öğreniyor
Denizcilik Lisesi Öğrencileri Denizcilik Mesleğini Uygulamalı Öğreniyor

Denizcilik Lisesi Öğrencileri Denizcilik Mesleğini Uygulamalı Öğreniyor

Rize’de Denizcilik eğitimi veren Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ‘Denizde Emniyet’ dersi uygulamalarını deniz ortamında gerçekleştiriyor.

A+A-

Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tam donanımlı gemi adamı yetiştirmek için uygulamalı eğitim veriyor. Her yıl 10. sınıfta verilen ‘Denizde Emniyet’ dersinde teorik eğitimin ardından, yaz döneminde denizde uygulamalı eğitimler veriliyor. Çayeli Limanköy mevkiinde okula ait olan Denizde Güvenlik Eğitim Tesisinde gerçekleştirilen eğitimlere bu yıl 10. sınıfta eğitim gören 40 öğrenci katılıyor. Hafta sonları yapılan 24 saatlik eğitim boyunca öğrenciler denizde kişisel canlı kalma, yangın önleme ve yangınla mücadele, cankurtarma araçlarını kullanma yeterliği eğitimleri alıyorlar. Öğrenciler can yelekleri giyerek girdikleri denizde öğretmenleri nezaretinde dersle ilgili tüm detayları öğreniyor.

‘ÖĞRENCİLERİMİZİN BECERİLERİNİ ARTIRMAK İÇİN YOĞUN GAYRET GÖSTERMEKTEYİZ’
Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Oğuz Çelik “Denizcilik sektörüne nitelikli denizciler yetiştirip, dünya denizcilik sektöründe söz sahibi olabilmek için teorik eğitimlerin uygulama eğitimleriyle desteklenmesi oldukça önemlidir. Bu doğrultuda; simülasyon sistemlerimizi, atölyelerimizi, laboravatuvar  ve denizcilik uygulama tesisimizi aktif olarak kullanarak öğrencilerimizin becerilerini artırmak için yoğun gayret göstermekteyiz” dedi.

rize-denizcilik-lisesi-ogrencileri.jpg

rize-denizcilik-lisesi-ogrencileri-1.jpg

rize-denizcilik-lisesi-ogrencileri-2-001.jpg

Kaynak: Güncel53

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.