1. HABERLER

  2. KURUMSAL

  3. BMW, Icon'u görücüye çıkardı
BMW, Icon'u görücüye çıkardı

BMW, Icon'u görücüye çıkardı

Alman otomobil üreticisi BMW, yat üreticisi Tyde ile birlikte yeni bir ortaklık yaptığını duyurdu.

A+A-

Bu ortaklık kapsamında 76. Cannes Film Festivali'nde tanıtılan tamamen elektrikli Icon adı verilen elektrikli yatın üretimi gerçekleştirildi. Her ne kadar şimdilik tek bir adetle sınırlı olsa da modelin seri üretime hazır olduğu belirtiliyor.

Yapılan açıklamalara göre tamamen elektrikli Icon'da 134 beygir güç üretebilen bir çift elektrik motoru yer alıyor. Buna ek olarak yatta 6 tane üretimi sona eren BMW i3'te kullanılan bataryalar bulunuyor. Bu bataryalar toplamda 240 kWh'lik bir kapasite sunabiliyor.

bmw-iconu-gorucuye-cikardi.jpg

BMW'ye göre yüzde 80 enerji tasarrufu sağlayan tamamen elektrikli yat 45 km/sa hıza kadar hız sabitleme özelliğiyle kullanılabiliyor. Maksimum ise 56 km/sa hıza çıkabiliyor. Tam şarjla yat 50 deniz mili (92 km) menzil sunabiliyor. BMW iX ve XM gibi modellerde de olduğu gibi yatın ses sistemi Hans Zimmer tarafından Dolby Atmos teknolojisiyle tasarlandı.

Uzunluğu 13.15 metre, arka genişliği 4.5 metre olan yat oldukça şık gözüküyor. Kaptan bölümünde 6K çözünürlüğe sahip 32 inçlik bir ekran yer alıyor ve BMW iDrive sistemine benzer bir şekilde çalışıyor. Ayrıca sesli asistan da tamamen elektrikli yatta sunuluyor. Buna ek olarak diğer yolcular için de çeşitli multimedya ekranları bulunuyor.

BMW, Icon gibi bir teknenin özel alıcılara veya ticari müşterilere hitap edebileceğine inanıyor. Özellikle sessiz oluşu sayesinde yatın oldukça beğenileceği düşünülüyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.