
Avrupa Teknecilik Endüstrisi’nin Genel Kurulu İstanbul’da Yapıldı
Avrupa Teknecilik Endüstrisi (EBI) Derneği’nin 8-9 Haziran tarihlerinde İstanbul’da...
Avrupa Teknecilik Endüstrisi (EBI) Derneği’nin 8-9 Haziran tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen Genel Kurulu’nda, sektörün geleceğini şekillendirecek başlıklar ele alınırken, Avrupa’dan gelen temsilciler Türkiye’nin önde gelen tersanelerini de ziyaret etti.
Avrupa’da denizcilik, yat ve tekne endüstrisi alanında faaliyet gösteren 24 ülkeden 35 üyeyi bünyesinde barındıran Avrupa Teknecilik Endüstrisi (EBI) Derneği’nin Genel Kurulu, 8-9 Haziran tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.
Sektörün önemli buluşmalarından biri olarak değerlendirilen genel kurulda; sürdürülebilirlik, deniz turizmi, denizcilik endüstrisindeki güncel gelişmeler, yeni nesil tüketici beklentileri ve uluslararası iş birlikleri gibi konular masaya yatırıldı. Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantılarda, sektörün geleceğine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.
Etkinliğin, Türkiye’nin yat ve tekne endüstrisindeki üretim gücünü, bilgi birikimini ve uluslararası konumunu ortaya koyması açısından önemli bir fırsat sunduğu belirtildi.
Genel kurul programı kapsamında Avrupa tekne üretim endüstrisinin önde gelen temsilcileri, AIATA ve SIRENA MARINE tersanelerini de ziyaret etti. Ziyaretlerde katılımcılara tersanelerin üretim altyapıları, mühendislik çalışmaları ve küresel pazardaki faaliyetleri hakkında bilgi verildi.
Tersane ziyaretlerinin, Türkiye’nin gelişmiş üretim kapasitesi, nitelikli insan kaynağı, yenilikçi mühendislik kabiliyetleri ve uluslararası rekabet gücünün yerinde tanıtılmasına katkı sağladığı ifade edildi.
Sektör temsilcileri, Türkiye’nin küresel denizcilik ve tekne üretim endüstrisindeki güçlü konumunu uluslararası platformlarda tanıtmaya ve sektörün temsilini güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.













HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.