1. HABERLER

  2. KÜLTÜR - SANAT - TARİH

  3. Amazon Nehri üzerinde köprü yok
Amazon Nehri üzerinde köprü yok

Amazon Nehri üzerinde köprü yok

Köprünün altında ne sular aktı, deyimi burada geçerli değil, çünkü köprünün altında akan bir su yok! Amazon Nehri’nden bahsediyoruz.

A+A-

En az 4.000 mil uzunluğunda olmasına rağmen Amazon nehri köprüsüz. (www.cntraveler. com/story/why-the-amazon-river-cant-be-crossedby-bridge) Bunun nedeni, köprü kurmak fikrinin kimsenin aklına gelmemiş olması değil; sadece köprü inşa etmek son derece zordur. Amazon’da hem kurak hem de yağmurlu bir mevsim vardır ve ikincisinde sular 9 metreden fazla yükselir (https://apnews.com/article/caribbean-brazil-climate-change-business-environment-and-nature-c61b-014177944d292e5e33ec9d63f3b1) ve kuru alanlar sular altında kalır.

Tüm bunların ötesinde, devasa nehrin üzerinde köprü kurmanın pek bir faydası yok. Öncelikle Amazon’un her iki tarafında birbirine bağlanması gereken çok az yol var. Nehir elbette büyük çoğunluğu seyrek nüfuslu olan yoğun bir yağmur ormanının ortasından akmaktadır. Amazon 4 ülkeden geçer: Brezilya, Kolombiya, Peru, Venezüella. Vahşi ormanda 400 kadar yerli kabile yaşıyor.

Kaynak: HBT

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.