1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti resmen itiraf etti! EYT'lilere kötü haber!
AK Parti resmen itiraf etti! EYT'lilere kötü haber!

AK Parti resmen itiraf etti! EYT'lilere kötü haber!

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan EYT'lilere verilecek maaş ile ilgili açıklama geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, EYT'lileri üzecek çarpıcı bir tahminde bulundu.

A+A-

Milyonlarca vatandaş uzun süren uğraşlar sonucunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) düzenlemesi Meclis'ten geçerek yasalaştı. EYT'lilerle ilgili süreç başlarken ilk maaşlarını alabilmek için SGK'ya başvurularını yaptı. Ancak EYT'liler ilk maaşlarını alabilmek için uzun süre beklemek zorunda kalacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emeklilik dilekçesini mart ve nisan aylarında veren EYT’lilerin maaşlarının eylülde bağlanabileceğini, bayram ikramiyesinin ise ödeneceğini söyledi.

EYT'lilerin yararlanıp yararlanama­yacağına ilişkin bir soruya yanıt verirken dile getirdi. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, şöyle konuştu:

 Elitaş, “1 Mart'ta müracaat edip emekliliği hak eden EYT'li­ler varsayalım ki temmuz ayında maaşı hak ettiler, temmuzda maaşı hak etme­lerine rağmen hem Rama­zan hem Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalana­caklar. Nisan ayının 1'inde müracaat etti, nisan ayının 15'inde müracaat etti, 20 Nisan'dan önce emeklilik hakkını elde edip müracaat eden varsa iki bayram ikra­miyesini almayı hak ediyor. 21 Mayıs tarihinde müraca­at etti, 1 Mayıs tarihinden itibaren emeklilik hakkını elde etti, bu kişi Ramazan Bayramı ikramiyesinden faydalanamıyor, Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalanıyor.”

Emeklilik süreci 8-10 ayı bulabilir
8 Eylül 1999 ve öncesinde işe girenler yaş haddine takılmadan emekli olabilecekti. EYT düzenlemesi ile milyonlarca vatandaş emeklilik başvurusunu e-Devlet üzerinden ya da SGK'ya giderek giderek başvuru yaptı.  EYT'liler gözlerini alacakları ilk maaşa çevirirken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Mart ayında emeklilik için müracaatta bulunan EYT’lilere kötü haberi verdi. EYT düzenlemesinden en başından beri söyledikleri çıkan Erdursun, "Mart ayında emeklilik için müracaatta bulunan EYT’lilerin emeklilik süreci 8-10 ayı bulabilir…" ifadelerimi kullandı.

Birikmiş toplu emekli aylıklarını alacaklar
Özgür Erdursun bir sonraki paylaşımında da, "Mart ayında emeklilik için müracaatta bulunanlar mart ayından emekli aylığı alamayacak, emekli aylığı 1 Nisan’dan hesaplanacak süreç ne zaman biterse birikmiş toplu emekli aylığı alınacak…" bilgisini verdi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.