1. HABERLER

  2. RÖPORTAJLAR

  3. “Hedefimiz inovasyonu ön planda tutarak katma değeri yüksek ve rekabetçi gemiler inşa etmek”
“Hedefimiz inovasyonu ön planda tutarak katma değeri yüksek ve rekabetçi gemiler inşa etmek”

“Hedefimiz inovasyonu ön planda tutarak katma değeri yüksek ve rekabetçi gemiler inşa etmek”

2018 yılında kurulan EPIC Denizcilik, yeni gemi inşası alanında verdiği...

A+A-

İhsan ALTUN - EPIC Denizcilik / Executive Director

2018 yılında kurulan EPIC Denizcilik, yeni gemi inşası alanında verdiği hizmetlerin yanısıra aynı zamanda daha karmaşık ve zor olan majör gemi dönüştürme işleri de yapıyor. Faaliyet alanlarını ve yapılan işleri İhsan Altun ile konuştuk.

­Firmanızın kuruluş sürecinden başlaya­lım isterseniz.

EPIC Denizcilik ve Gemi İnşa A.Ş. 2018 yılının Ekim ayında ülkemiz tersanele­rinin olanaklarını kullanarak (kiralama veya anahtar teslim işçilik hizmeti gibi…) müşterilerimiz için gemi inşa etmek amacıyla kuruldu. Biz bu alanda üretim yapan henüz iki yaşında genç bir şirketiz. Bununla birlikte şu anda 5 adet gemimi­zin inşaatı değişik tersanelerde devam etmekte olup, yeni projelerimizde hem iyileştirme hem de dizayn aşamasındadır. Hedefimiz inovasyonu ön planda tutarak katma değeri yüksek ve rekabetçi gemiler inşa etmektir.

Hangi alanlarda faaliyet gösteriyorsu­nuz. Hizmetleriniz nelerdir?

Yukarıda da bahsettiğim gibi ana faaliyet alanımız yeni gemi inşa etmek, bunun yanı sıra da majör dönüşümlere de imza atmaktır.

Henüz teslim ettiğimiz 9350 ton taşıma kapasiteli nehir/deniz tipi çok amaçlı genel kargo gemimizin ikincisinin inşaatı da Torlak tersanesinde halen devam et­mektedir.

Ayrıca Özata tersanesinde devam etmekte olan üç adet majör dönüşüm projemiz de eş zamanlı olarak ilerlemektedir. Bu gemileri platform destek gemilerinden, yengeç avlama ve işleme gemilerine dönüştürüyoruz. Ürün (burada kamçatka türü yengeçler) bu gemilerle hem avlanıp hem de gemi üzerine kurulan fabrika tesislerinde işlenmekte akabinde paketlen­mekte ve son kullanıcı için kara tesislerine gönderilmektedir. Burada hem gemi türü değişimi yaparken aynı zamanda tek­nolojisi yüksek yüzer bir fabrikada inşa ediyoruz.

Bundan sonra da değişik tip ve kapasite­lerde farklılık yaratan projelerde bulun­mak vizyonumuzun bir parçası olarak devam edecektir.

Gemi onarımı ve bakımı da elbette uzmanlık isteyen bir faaliyet dalı. Ancak gemi dönüştürme daha karmaşık bir iş olsa gerek...

Biz EPIC denizcilik olarak gemi bakım ve onarımı alanlarında faaliyet göstermiyo­ruz. Hedefimiz yeni gemi inşa etmek ve/veya dönüşüm projeleri yapmak üzerine­dir.

Dönüşüm projeleri yeni gemi inşa etmek­ten çok daha zor ve karmaşık olabiliyor. Özellikle yengeç avlama ve işleme proje­mizde olduğu gibi uzmanlık gerektiren projelerde bu farkı çok daha iyi anlayabi­liyorsunuz.

Buna rağmen bu sene sonuna kadar dö­nüşüm projelerimizin ilki teslim edilecek ve diğerleri de önümüzdeki yılın ilk çeyre­ğinde teslim edilmiş olacaktır.

Projeler tamamlandığında bu gemiler dünyadaki en büyük kapasiteli yengeç avlama ve işleme gemileri olarak sektördeki yerlerini alacaklardır.

seaenergy-epic-denizcilik.jpg

Yeni gemi inşa projeleriniz var mıdır?

Tabi ki, yeni gemi inşa projelerimiz ve siparişlerimiz var. 9350 dwt’lik projeleri­mize devam edeceğiz.

Bu gemiler için tersanelerle görüşmeleri­miz sürüyor. Bir veya birden fazla tersane­de inşaatlarımız devam edecek.

Aynı zamanda 3700 dwt ve 5200 dwt taşıma kapasiteli genel kargo gemileri inşa edeceğiz. Bu gemilerin ilk ikisi için Hidro­dinamik tersanesi ile anlaşmaya varıldı.

Projelerimiz için malzeme siparişlerimi­ze de başladık. Gemilerin omurgalarını 2020 yılı bitiminden önce kızağa koymayı hedeflemekteyiz. Üç ya da dört sene içe­risinde 16 gemi inşaatını tamamlamayı ve müşterilerimize teslim etmeyi planlıyoruz.

Önümüzdeki dönemde tersane kurmak ya da satın almak gibi yatırım planları­nız var mı?

Mevcut durumda tersane kurmak veya satın almak yerine kiralamayı ya da farklı tersanelere sipariş vermeyi tercih ediyoruz.

Kısa vadede olmasa da -çünkü kısa vadede ilk hedefimiz mevcut siparişlerimizi hayata geçirmek- orta vadede bir tersane yatırımı yapmayı düşünebiliriz.

Böyle bir yatırıma girildiğinde, tersaneye sadece fiziksel yatırım yapmanın yeterli olmayacağını, ciddi bir ekip yatırımı, orga­nizasyon ve inovasyonun da işin içerisine girmesi gerekeceğini düşünüyoruz. Bu da bizim için ciddi zaman ayırmak anlamına geliyor. Önümüze bakarak ve yere sağlam basarak ilerlemeye çalışıyoruz. İnşa edilen ve edilecek olan projelerimiz yoluna girdiğinde, biz de kafamızı kaldırıp bu yatırımlara zaman ayırabilir hale geleceğiz.

Aynı zamanda tasarım ve mühendislik danışmanlığı hizmetiniz de var. Bunlar­dan bahseder misiniz?

Tasarım ve mühendislik işlerimiz VDenge Technology A.Ş tarafından gerçekleşti­riliyor. Biliyorsunuz VDenge ve EPIC kardeş firmalar. VDenge 1998 yılından bu yana mühendislik ve tasarım konularında sektöre hizmet veriyor.

EPIC Denizciliğin Türkiye’de kurulma­sının ana nedenlerinden biri de VDenge firmasının buradaki varlığıdır. Şu anda EPIC Denizciliğin inşa ettiği tüm gemiler­de mühendislik desteği ve dizaynı VDenge firmamız tarafından sağlanmaktadır.

VDenge tarafından yıllar içerisinde de­ğişik disiplinlerde ve ezber bozan birçok projeye imza atıldı. Bunlar çok düşük draftlı platform destek gemileri, SWATH formlu rüzgâr enerji santrali destek gemisi, T&I analizleri gibi adı ve tipi az duyulmuş projelerdir.

Rus nehirlerinde yüzen düşük su çekimli gemi işleticileri ve sahipleri için de VDen­ge ciddi bir seçenek olmuş durumdadır. Hem Türkiye de hem de Çin’de VDen­ge dizaynı ile Rus nehirlerinde ticaret yapmak amacıyla inşa edilen gemilerin sayısı artmaktadır. Yaptığımız iş bir ekip çalışmasıdır. VDenge’de bu zincirin en önemli parçasıdır.

Yurtdışı çalışmalarınız nasıl. Hangi ülkelerle çalışıyorsunuz?

Mevcut müşterilerimizin hepsi yurtdışın­dan. Yaptığımız iş hali hazırda çok uluslu bir iş ve ben yurt içi veya yurtdışı diye bir ayırım yapmak doğru olmaz.

Şu anda genellikle Rusya menşeli müşteri­lerimizle çalışıyoruz. İlerleyen zamanlarda dünyanın değişik ülkelerinden müşterile­rimiz içinde gemi inşa ediyor olacağız.

Yapılan işlerde en önemli sorunlardan biri de tahsilatlar. Siz bu konuda neler söylersiniz?

Tahsilatlarla ilgili bir sorun yaşamıyoruz ve yaşatmıyoruz. Kontrat ile çalışıyoruz. İşimizi yapıyoruz ve sözleşmelerimize uygun ödeme planlarına biz ve müşterile­rimiz saygı gösteriyoruz.

Kaç kişilik bir ekiple çalışıyorsunuz?

Şirket içerisinde alanında uzman 15 kişilik çekirdek bir ekip ile çalışmalarımızı sür­dürmekteyiz.

Uzun yıllar boyunca tersanelerin ilgili pozisyonlarında çalışmış tecrübeli bir eki­bimiz mevcuttur. Yakın zaman içerisinde başlayacak yeni projelerimizle birlikte ekibimizi daha da güçlendirip yolumuza devam edeceğiz.

Sertifikasyon konusunda neler yaptınız?

ISO9001, ISO14001, ISO45001, ISO27001 konularında sertifikasyon süreçlerimiz devam etmektedir.

Not: Bu röportaj Deniz Endüstri dergimizin Eylül-Ekim 2020 - 74. sayısında yayımlanmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.