1. HABERLER

  2. RÖPORTAJLAR

  3. “Türkiye, gemi onarımı ve gemi inşa sektörlerinde son yirmi yılda elde ettiği başarı ile gerçekten dikkat çekiyor”
“Türkiye, gemi onarımı ve gemi inşa sektörlerinde son yirmi yılda elde ettiği başarı ile gerçekten dikkat çekiyor”

“Türkiye, gemi onarımı ve gemi inşa sektörlerinde son yirmi yılda elde ettiği başarı ile gerçekten dikkat çekiyor”

Çeyrek asır önce Yunanistan’da kurulan ve 2011 yılında Tuzla’da, uluslararası alanda takip edilen prosedürlerle...

A+A-

Antoinos KALAMPOKAS - INJEGOV Ltd. Genel Müdürü

Çeyrek asır önce Yunanistan’da kurulan ve 2011 yılında Tuzla’da, uluslararası alanda takip edilen prosedürlerle kaliteli parça yenilemesi yapmak amacıyla ilk atölyesini açan Injegov Ltd., başarılı çalışmalarını sürdürüyor. Yunanistan’da 45, Türkiye’de ise 25 uzman personelle hizmet veren Injegov’un Yunanistan’dan Türkiye’ye uzanan macerasını şirketin genel müdürü Antoinos Kalampokas ile konuştuk.

Injegov'un kuruluşundan bu yana kısa bir tarihçesini anlatır mısınız?

INJEGOV S.A, 1978 yılında Yunanistan Pire’de, genişleyen Yunan armatör filosu ihtiyaçlarının yanı sıra Pire gemi ve endüstriyel onarım üssüne hizmet etmek amacıyla kuruldu.

İlk faaliyetlerimiz arasında ağırlıklı olarak dizel makinaların yakıt sistemlerinin tamiri, bunların yanı sıra hız governörlerinin de bakım-onarımlarının yapılması vardı; ama kısa zamanda faaliyet alanımızı genişlettik ve son 30 yıldır hizmetlerimize Dizel & Gaz makinalarının bakım-onarımı, yedek parça yenilemesi, endüstriyel parçaların yeniden imali ve özel işleme teknikleri ile fabrikasyon ürün imalatlarını ilave ettik. Şu anda, Yunanistan Pire’de ve Türkiye Tuzla'daki toplam 4500 m²den fazla alana sahip 2 adet, çok amaçlı son teknoloji makinalar, tavan vinçleri ve kalite kontrol ekipmanları ile donatılmış atölyelerimizde çalışmalarımızı devam ettiriyor ve çok sayıda uluslararası armatörler, sanayi tesisleri, enerji ve petrol arıtma şirketleri, ekipman üreticileri, sigortacılar ve klas kuruluşları ile iş birliği yapıyoruz.

2011 yılında Türkiye'de faaliyete geçtiğimizden beri, amacımız Doğu Akdeniz, Balkanlar ve Ortadoğu'daki yerel varlığımızı güçlendirmek ve bölgedeki mekanik onarım ve yedek parça yenileme hizmetleri için tercih edilen bağımsız bir seçim haline gelmektir.

İstihdam kapasiteniz ve ekibinizden bahseder misiniz? 

Şu anda firmalarımızda Yunanistan'da 45 personel ve Türkiye'de 25 personel çalışmaktadır.

Çalışanlarımız arasında mekanik / gemi mühendisleri, otomasyon mühendisleri, elektrik teknisyenleri, kalifiye kaynakçılar, makinacılar ve yakıt pompası, makina ve mekanikte uzmanlaşmış teknisyenler vardır.

Hem Türkiye hem de Yunanistan’daki çalışanlarımızla gurur duyuyoruz. Çalışanlarımızın birçoğu 25 yıldan beri bizimle çalışıyor ve hepsi konusunda uzmanlaşmış iş odaklı, çok yetenekli profesyonellerdir. Firmamızda, Türkiye ve Yunanistan'dan çalışanlarımız, rekabetçi fiyatlarla ve hızlı teslimat sürelerinde kaliteli hizmet sunmak için uyumlu bir şekilde iş birliği yapmaktadır. Bizim tarafımızdan, alanımızda en son teknolojik gelişmeleri içeren makinelerle, atölye imkânlarımızı ve eğitim programlarımızı sürekli geliştirerek, personelimizi ödüllendirmeye ve yeteneklerini ve bilgilerini geliştirmeye çalışıyoruz. Güçlü çekirdek ekibimizin yanı sıra, iş yüküne ve müşterilerimizin talep ettiği teslimat sürelerine bağlı olarak gerekmesi durumda ilave yevmiyeli çalışanlarımızı ek işgücü olarak kullanabiliyoruz.

Faaliyet alanlarınız nelerdir?

Yunanistan'da, ağır hizmet tipi torna tezgâhları, boring makineleri, cnc tezgâhları, taşlama ve kaldırma ekipmanları gibi gerekli tüm makinelerle donatılmış 3500 m²'lik bir atölye çalıştırıyoruz. Ayrıca governör test ekipmanları, taşınabilir torna tezgâhları ve boring makineleri ve gelişmiş kaynak üniteleri ile de faaliyet göstermektedir.

Ancak bu yılki büyük haber, Türkiye’deki atölyemizden geldi. Eski ikamet adresimizde gerçekleştirdiğimiz 4 yıllık başarılı faaliyetlerimizin ardından, Mayıs 2016’da yine Tuzla Tersaneler bölgesinde bulunan daha büyük ve daha modern bir tesise taşınmamızı gerçekleştirdik ve faaliyetlerimize bu yeni atölyemizde devam etmekteyiz.

Yeni ve daha büyük 1000 metrekare kapalı alanı olan atölyemizde operasyonlarımızı hızlandırma açısından 20, 10, 4 ve 2 ton kapasiteli tavan vinçleri ile donatılmıştır. Aynı zamanda krom kaplama, kaynak, yakıt pompası revizyon işleri ve makina parçası montajı için ayrılmış özel alanlar da mevcuttur. Ancak sadece atölyemizi iyileştirmek yeterli değildi. Tersanelerden ve armatörlerden gelen artan talebin üstesinden gelmek ve daha kaliteli hizmet sunmak için makine parkurumuzu genişleterek ilave torna tezgâhları, makina parçaları için otomatik bir yıkama makinesi ve ayrıca daha yüksek kaliteli hizmet verebilmeyi sağlayacak özel bir piston kanalları taşlama makinesini de makina parkurumuza ilave etmiş bulunmaktayız.

Hedefimiz burada durmamak. Türkiye'de piston kafaları için yenilikçi yenileme prosedürleri, özel kaynak teknolojileri ve krom kaplama işlemlerinin nasıl yapıldığı konusunda öncülük yapıyoruz. Amacımız dünya çapında mevcut en gelişmiş ve yenilikçi teknolojilere yatırım yapmaya devam etmektir.

Faaliyet alanlarınız arasında dizel motorların özel bir yeri var. Bu konudaki hizmetlerinizden söz eder misiniz?

Atölyemiz her türlü mekanik veya makina işlerini yapma kapasitesine sahip olsa da dizel makina onarımı ve yedek parçaların yenilenmesi işleri ile ünlüdür. Dizel makina bakım onarım bizim başlangıç işlerimizdendir ve sahada 35 yılı aşkın bir deneyimin sahibiyizdir.

Yıllar geçtikçe, yenilikçi yenileme prosedürlerini geliştirdik ve test ettik. Onarım metotlarımızı ve yenilenmiş parçaların, örneğin bir pistonun, silindir kapağının, bir egzoz valfinin veya bir piston rodunun kalitesini optimize ettik.

'Üretici Fabrika' kalitesini sağlamak için otomatik kaynak işlemleri, dijital kontrollü ısıl işlem, cnc işleme ve gelişmiş sert krom kaplama metotlarını kullanıyoruz. Onarım prosedürlerimizin her bir basamağını gözlemliyor ve bu gözlemlerimizi dijital sertlik ve pürüzlülük test cihazları, leptoscopes, boroskoplar ve kalibre edilmiş ölçüm aletleri gibi özel kalite kontrol cihazlarını kullanarak yapıyoruz.

Başlıca yaptığımız hizmetler arasında dizel makina parçalarının yenilenmesi (pistonlar, valfler, sitler, kaverler, rodlar) ana ve yardımcı makina revizyonu, yakıt pompası revizyonu ve zamanlaması, hidrolik silindirlerin yenilenmesi, ırgat tamiri ve genel parçaların yeni imalatları, makina ve mekanik işleri vardır.

Sunduğumuz bir başka popüler hizmet ise Tuzla ve Pire'deki yenilenmiş parça stoklarımızdan değiş tokuş usulü eskilerin alınıp yerine yenilenmiş olanların tedarik edilmesi ve ayrıca Pire’deki büyük miktarda var olan governör stoklarımızdan yine değiş tokuş usulü governör tedarik edilmesi mümkündür.

Türkiye'deki iş yapma kapasitenizden bahseder misiniz?

Beş yıl önce Tuzla'daki atölyemizi ilk açtığımızda amacımız, uluslararası alanda takip edilen prosedürlerle Türkiye'de kaliteli yedek parça yenilemesi yapmaktı. Fakat olanlar, beklentilerimizi aşmıştır. Tersanelere ve Türk armatörlerine, hizmetlerimizi en iyi şekilde sunarak ve kabiliyetlerimizi genişletmek için yatırımlar yaparak, hepsinin güvenlerini kazanmışızdır. Bize göstermiş oldukları bu güven bizleri sonsuz derecede onurlandırmıştır. Türkiye'deki ilk günlerimizden bu yana karşılaştırma yaptığımızda daha büyük teknik kapasiteye, daha eğitimli personellere sahibiz ve yerel pazarı daha iyi anlıyoruz. Yerel müşterilerimiz TK TUZLA, GEMAK, TUZLA GEMİ, BEŞİKTAŞ, DESAN, YARDGEM gibi büyük tersanelerin yanı sıra KIRAN HOLDINGS, KALKAVAN, UN RORO, ARKAS, PACIFIK vb. belli başlı büyük armatörlük firmalarıyla da iş birlikleri yapmaktayız.

Bu başarılarımızın gerçekleşmesindeki sebeplerin, yenilikçi tekniklere, modern tesislerimize, bilgi birikimlerimize hem yerel hem de uluslararası düzeyde müşteri tabanımızı genişletmeye olan çabamıza ve yeni yöntem ve makinelere sürekli yatırım yapmaya çalıştığımızdan dolayı olduğuna inanıyoruz.

Dışarıdan bakan bir göz olarak Türk Gemicilik sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye, Gemi Onarımı ve Gemi İnşa sektörlerinde son yirmi yılda elde ettiği başarı ile gerçekten dikkat çekiyor. Tuzla ve Yalova, şimdi Akdeniz’in en büyük onarım üsleri olarak kabul ediliyor ve Türk tersaneleri yatırım yapmaya devam ediyor. Bizim için, Tuzla'ya yerleşmek benzer bir geçmişten geldiğimiz için çok kolay oldu. Yunanlılar ve Türkler, düşündüğümüzden çok daha fazla ortak noktaya sahipler, Türk dostlarımızın ve meslektaşlarımızın sıcak karşılama ve misafirperverliği ile birlikte, Türkiye'ye uyum sağlamak bizim için çok daha kolay oldu. Türkler ile beraber çalışmak kolay, çok çalışkanlar ve yeniliklere açıklar.

Türkiye Gemi Onarım piyasası giderek daha fazla gelişirken ve olgunluk çağına girerken, sektördeki herkes için şu anda ucuz fiyatlamanın yanı sıra rekabetçi, yüksek kaliteli ve uzmanlaşmış hizmetler sunmak önem arz etmektedir. Yeni teknolojilere, eğitim ve modern prosedürlere yatırım yaparak Türk şirketleri, çok zorlu uluslararası denizcilik pazarında büyüme potansiyeline sahip olmuşlardır.

INJEGOV'un Türk Gemi Onarım Sanayisi için iyi bir katkı sağlamasının nedeninin bu anlayış olduğuna inanıyoruz. Uzmanlaşma, İnovasyon, verimlilik ve takım çalışması geleceğin başarı anahtarıdır.

dsc04133.jpg

Not: Bu röportaj Deniz Endüstri dergimizin Kasım-Aralık 2016 - 51. sayısında yayımlanmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.