1. HABERLER

  2. RÖPORTAJLAR

  3. “svt olarak, riskleri öngörüp sizin değer verdiğiniz şeyleri koruyoruz”
“svt olarak, riskleri öngörüp sizin değer verdiğiniz şeyleri koruyoruz”

“svt olarak, riskleri öngörüp sizin değer verdiğiniz şeyleri koruyoruz”

1870 yılında kurulan AIK Flammadur, marin sektörü, raylı araçlar ve inşaat konusunda...

A+A-

Hakan Arif ATEŞOĞLU - AIK FLAMMADUR - Türkiye Satış Müdürü

1870 yılında kurulan AIK Flammadur, marin sektörü, raylı araçlar ve inşaat konusunda önemli pasif yangın durdurucular üretiyor. Firma Türkiye’de de yine denizcilik alanında, raylı araçlar alanında ve bataryaların korunması konusunda hizmetler veriyor. AIK Flammadur Türkiye Satış Müdürü Hakan Arif Ateşoğlu ile çalışmalarını konuştuk.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1975 Eskişehir doğumluyum, ilk orta ve lise öğrenimimi Eskişehir’de tamamladım. 1992 yılında Tekirdağ / Çorlu’ya taşındık hem çalışıp hem de üniversite tahsilimi burada tamamladım. 1998 yılında vatani görevimi tamamladıktan sonra 2005 yılında evlendim. 16 ve 14 yaşlarında iki oğlum var. Şirketimizin tüm çalışmalarını da Çorlu’da bulunan ofisimizden yürütüyoruz.

Alman svt holding ile bir birlikteliğiniz var. Öncelikle bu firmadan bahseder misiniz?

Svt holding 1969 yılında Seevetal’de kuruldu. Pasif yangın durdurucular ve hasar onarım konusunda uzmanlaşan ve konusunun uzmanı şirketleri bünyesine katarak büyüyen bir holding. 1.300’den fazla çalışanı olan Almanya’da kırkın üzerinde ve Dünya’nın belli ülkelerinde de temsil edilen büyük bir marka. Holdingimizin şu anda 11 adet markası ve her biri alanında uzman şirketler. Sürekli büyüyerek insanlar için değerli olanı korumaya birçok sektörde devam ediyoruz. Svt Product GmbH altında ürünlerin satış ve pazarlaması yürütülür. Daha fazla müşteri odaklı olabilmek için şirket altında ayrıca takımlar oluşturuldu. Benim takımım “Transportation team” Bay Robert Walendy liderliğinde dünyanın her yerinde, denizcilik, raylı araçlar, uçak, diğer araçlar, batarya ve enerji konularında pasif yangından korunma sistem ve ürünlerini tanıtıyor, çözümler sunuyoruz.

svtproducts-logo.jpg

svt holding bünyesinde bulunan AIK-Flammadur’un faaliyetlerinden bahsedebilir misiniz?

AIK Flammadur 1870 yılında kurulmuş bir şirket. Fakat marka ismini 1970’te alıyor. Marin sektörü, raylı araçlar ve inşaat konusunda önemli pasif yangın durdurucular üretiyor. Flammadur ve Geaquello önemli iki markası. 2016 yılında svt Holding ailesine katıldı. Merkezimiz Kassel’deydi, fakat geçtiğimiz yıl şirket merkezi Hamburg’a holding binamıza, üretimimizde Flamro şirketimizin Leiningen tesislerine kaydırıldı. Türkiye’de faaliyetlerimiz marin sektörü, raylı araçlar ve bataryaların korunması konusunda ağırlık kazandı.

Denizcilik alanındaki hizmetleriniz ve ürünleriniz nelerdir?

Geaquello ve Flammadur denizcilik alanındaki en önemli iki markamız. Kablo ve boru geçişlerinde kullanılan A 60 yanmaz perde geçiş ürünümüz, en çok tercih edilen ürünümüz. Tek bir ürünü kablo ve boru geçişleri için kullanabiliyorsunuz. Su, hava ve yangın geçirmez bir ürün. Üstelik dökme ürün grubunda pazar lideri, tek komponent olması, su ile çoğaltılıp, karıştırılması, uygulama rahatlığı, tamir edilebilir olması önemli tercih sebeplerinden. Ayrıca kablo koruma kaplamaları, kablo sargı bandajları önemli çözümlerimizdendir. Gemilerde, yatlarda ve diğer deniz aralarında batarya ve akü koruma çözümlerimizi de son zamanlarda piyasaya tanıtmaya başladık. Yaşam mahali kapılarının yangın sızdırmazlığında, yanmaz kapı ve cam fitillerinde, yanmaz cam konusunda da önemli çözümlerimiz mevcut. Kısacası denizcilik alanında ihtiyaç duyulan tüm pasif yangın durdurucular konusunda bir çözüm mutlaka var ve üstelik buna sızdırmazlıkta eklenebiliyor.

Klasik yangın koruma çözümlerinin yanında akıllı koruma sistemleri de firmanızın öne çıkan çalışmalarından biri. Bunu anlatır mısınız, akıllı koruma sistemi nedir?

Aslında akıllı koruma bizce yangını öngörebilmek demek. Bu sebeple biz enerjinin üretildiği ve aktarıldığı her alanı koruyor ve yangının büyümesinin, yayılmasının önüne geçecek koruma sistemlerini üretiyoruz. Birkaç pasif birleşenin bir arada kullanıldığı yangından koruyuculara “pasif yangından koruma sistemi” ya da sizin tabirinizle “akıllı koruma sistemleri” diyebiliriz.

Kablo geçişlerine yönelik yangından korunma çözümleriniz de var sanırım…

Kabloların yangından korunması bizim için çok önemli. Denizcilik sektöründe üretilen gemi ve yatlar çok değerli ve pahalı araçlar. Tabi ki birçok sistem var sürekli çalışması gereken bu araçlarda, bunlar yangın ikaz sistemleri olabilir, yangın sırasında çalışan söndürme sistemleri olabilir, enerji sistemleri olabilir vs. tüm bunlarda biz ihtiyaç duyulan enerjiyi kablolar ile taşırız. Ama yangın anında bu sistemler devre dışı kalabilir. Sadece yangın değil ortaya çıkan ısıda ihtiyaç duyulan ve sistemleri çalıştıracak enerjinin aktarımını engeller.

aik-flammadur-kablo-ve-boru-gecis-kanallari.jpg

aik-flammadur-kablo-ve-boru-gecis-kanallari-001.jpg

İşte bu durumlardan dolayı, kablo koruma sargı ve kaplamalarımız mükemmel bir çözümdür.

Kablonun yanmasını engellediği gibi, ısınmasının da önüne geçer. En önemli şey ise 120 dakikaya varacak şekilde kablonun elektrik akışına devam etmesini sağlar. Kablo geçişlerinde de az önce bahsettiğim kablo ve boru penetrasyon geçişlerinde kullanılan A 60 sınıfında yangın, hava ve su geçirmez sızdırmazlık ürünümüz var. E 950 bizim amiral gemimiz diyebiliriz. DNV-GL, ABS, RR, ClassNK, Indian Register sertifikalarında haizdir. Kullanımı konusunda firmalara eğitim ve uygulayıcıları sertifikalandırma çalışmamız da devam ediyor.

Hayatları korumak, kurtarmak çok ciddi sertifikasyon süreçleri demek... Bu konudaki çalışmalardan bahseder misiniz?

Sertifika her ürünümüzde belli regülasyon ve kurallar bağlı olarak uluslararası kuruluşlarca bizlere verilen önemli bir kalite göstergesi aslında. Bu konuda her zaman çok ciddi çalışıyoruz. Tüm ürünlerimizi öncelikle kendi tesislerimizde bağlı olduğu regülasyon ve kurala göre kendimiz test ediyoruz. Eksiklerimiz varsa gideriyoruz. Bunun sonrasında uluslararası sertifika sürecini başlatıyoruz. Sadece bir kuruluştan değil, farklı ülke ve kuruluşlardan da sertifikalara sahibiz. Sertifika ürün kalitesini denetlemek demek aslında o sebeple çok rahatız, kalitemize her zaman inanıyor ve en kaliteliyi üretiyoruz.

Bizim şirket vizyonumuz sizin değer verdiklerinizi korumak üzerinedir.

Aslında yangın koruma dolaylı olarak çevresel koruma anlamına da geliyor. Çevresel konularda başka ne tür çalışmalarınız ve sertifikalar var?

Şirketimiz 2023 yılının çevre hedefini, “0” karbon salınımı olarak belirledi. Artık elektrikli araçlar tercih ediliyor, yazışmaları elektronik ortamda yapıyoruz, katalog bastırmak yerine USB veriyoruz aynı zamanda şirketimizle ilgili tüm ürünlere ve ihtiyaç duyulan tüm bilgilere internet sitemizden ulaşa biliniyor. Böylece daha az kâğıt kullanıyoruz. Tüm üretim tesislerimiz çevre koruma ISO 14001 sertifikalıdır. Ürünlerimiz asla tehlikeli atık içermez, evsel atık kategorisindedir.

Sürekli mobilize durumdaki taşıtlarda oluşabilecek sorunları öngörebilmek oldukça zor. Bu konuda alanında uzman bir ekibiniz olsa gerek...

Bu konuyu biz raylı ve tekerlekli araçlar ve bataryaların korunması diye iki kısma ayırdık. Uzmanı olduğumuz konu öngörebilmek. Bu yüzden her ürünümüz aslında bir çözüm demek, analiz ediyor, çalışıyor, üretiyor ve koruyoruz. Önemli olan üreticilerin değerlerini korumak isteyip istemediğidir. Bizde mutlaka bir çözüm var. Bu konuda uzman arkadaşlarımız her zaman ülkemize gelip, tanıtım ve eğitim desteği veriyor.

Yangın sonrası hasar restorasyonu gibi hizmetleriniz de var sanırım. Bunlardan bahseder misiniz?

Bu konuda Almanya ve bazı Avrupa ülkelerinde hizmet veriyoruz. Doğal afet veya yangın sonrası çok önemli bir hizmet var. Ben uzaktan biliyorum, çok değerli bir çalışma. Büyük bir dram sonrası yeniden bir şeyleri başlatmaya yardım ediyor arkadaşlarım.

Son olarak sektöre tavsiyeleriniz, önerileriniz ve mesajlarınızı alalım...

Biz svt olarak, sizin değer verdiğiniz şeyleri koruyoruz. Önceden riskleri öngörüp gerekli çözümleri sizlere sunuyoruz. Her zaman konusunun uzmanı arkadaşlarım hem Türkiye’de hem de dünyanın diğer ülkelerinde sizin yardımınıza hazır. Şirketimizin yakın süre içinde Tuzla ve Antalya’da seminerleri olacak. Umarım okuyucularınızla ve denizcilik sektöründen arkadaşlarımızla orada tekrar buluşuruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.