1. HABERLER

  2. RÖPORTAJLAR

  3. ‘Sektörde yeni olmamıza rağmen askeri ve sivil projelerde oldukça ilgi görmekteyiz’
‘Sektörde yeni olmamıza rağmen askeri ve sivil projelerde oldukça ilgi görmekteyiz’

‘Sektörde yeni olmamıza rağmen askeri ve sivil projelerde oldukça ilgi görmekteyiz’

Sektörde henüz ilk yılını tamamlamış olmasına rağmen, denizcilik, havacılık ve diğer...

A+A-

M. Kürşat PEKŞEN - Key Parts Marine Genel Müdürü

Sektörde henüz ilk yılını tamamlamış olmasına rağmen, denizcilik, havacılık ve diğer endüstriyel alanlarda malzeme ve ekipman tedariki konusunda önemli mesafe kaydeden KeyParts, dünyaca ünlü üreticilerin ürünlerini sektörle buluşturuyor. Aynı zamanda anahtar teslim mühendislik hizmetleri de veren firmanın gelecek faaliyetlerini ve gelecek planlarını M. Kürşat Pekşen ile konuştuk.

Henüz yeni bir firmasınız ama dünyaca ünlü üreticilerin temsilciliğini yürütüyorsunuz. Kuruluş sürecinizden bahseder misiniz?

Öncelikle derginizin bu sayısında bizlere de yer verdiğiniz için teşekkür ederiz. Firmamız denizcilik, havacılık ve diğer endüstriyel alanlarda malzeme ve ekipman tedariki konusunda hizmet vermek amacıyla 2020 yılında yılında alanında uzman bir kadro tarafından kurulmuştur. Firmamız 2022 yılında tedarik hizmetlerine mühendislik ve danışmanlık hizmetlerini de ekleyerek ticari faaliyetlerine devam etmektedir.

Ne tür alanlarda hangi ürünleri müşterilerinizle buluşturuyorsunuz?

Firmamız Uzaktan Kontrollü Vana Sistemleri, Kompansatörler, Yakıt Hortumları, Seviye ve Basınç Ölçüm Enstrümanları, Basınçlı Hava Sistemleri gibi konularda tedarik hizmetleri sunmaktadır.

Firma olarak Elaflex, Auma, Kaeser ve Vega gibi askeri ve sivil alanda faaliyet gösteren dünyaca ünlü üreticilerin Türkiye’deki temsilcilik faaliyetlerini yürütürken, bir yandan da deniz havacılığı, kompozit zırh çözümleri, hidrolik sistemler gibi farklı alanlarda anahtar teslim mühendislik hizmetleri de sunmaktayız.

Sektörümüzün ihtiyaç duyduğu kritik malzeme ve ekipmanların tedariğini titizle gerçekleştirirken müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu eğitim, dökümantasyon ve satış sonrası destek gibi konularda da profosyonel destek hizmeti sağlamaktayız.

Hizmetlerinize ve ürünlerinize sektörün ilgisi nasıl?

Firma olarak sektörde henüz ilk yılımızı doldurmuş olmamıza rağmen hem askeri hem sivil projelerde oldukça ilgi görmekteyiz. Teknik ekibimizin sektördeki tecrübelerinden dolayı kısa sürede müşterilerimizin güvenini kazanabildiğimizi söyleyebilirim.

Eğitim, satış sonrası destek ve dökümantasyon gibi konularda da hizmetleriniz var galiba...

Özellikle askeri projelerde satış sonrası destek, eğitim ve BLD dökümantasyonu gibi konular oldukça önem arzeden konular. Askeri projelerdeki tecrübelerimiz nedeniyle bu konularda müşterilerimize profosyonel destek hizmeti sunabiliyoruz.

Mühendislik ve yazılım son yıllarda ülkemizde de önemli mesafe kateden bir alan. Siz ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

Biz ekip olarak özellikle mühendislik çalışmaları yapmak üzere KY Deniz Hava Teknolojileri ismiyle yeni bir oluşuma gittik. Deniz Havacılığı, hidrolik sistemler ve zırh çözümleri gibi spesifik konularda müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun tasarım, mühendislik hesaplamaları ve özel üretim konularında hizmet kapsamımızı genişletmeyi planlıyoruz. Bu yeni oluşumumuzla birlikte standart ürünlerimizin dışında terzi işi olarak tarif edebileceğimiz ihtiyaca yönelik mühendislik çözümleri sunabileceğiz.

Anahtar teslim işçilik hizmetleri de sunuyorsunuz. Bu hizmeti eğitimli profesyonel bir kadrodan almak müşteriler için önemli olsa gerek...

Elbette oldukça önemli. Günümüz şartlarında malzeme ya da ekipmanı tedarik edip, ürünü alıcaya teslim etmeniz yeterli olmuyor. Müşterilerimiz kendilerine sadece tedarikçi değil aynı zamanda teknik destek ve profosyonel işçilik hizmetleri de sağlayabilen bir çözüm ortağı arıyorlar. Bu aşamada eğitimli profosyonel bir ekibinizin olması da oldukça önem arzediyor.

Geçtiğimiz yıl Expomaritt'e de katılım sağladınız. Sizin için nasıl bir fuar süreci oldu bu?

Bizim için çok keyifli ve verimli bir fuar oldu. Firma olarak ticari faaliyetimizdeki ilk yılımız olmasına rağmen tereddüt etmeden fuar katılımı için sürecimizi başlattık. Fuar süresince müşterilerimiz ve üreticilerimiz ile çok faydalı toplantılar gerçekleştirdik, fikir alışverişinde bulunduk. Farklı alanlarda verdiğimiz hizmetleri müşterilerimize aktarma fırsatı bulduk. 

Kuruluş sürecinize baktığımızda tam da global bir pandeminin başladığı döneme denk geliyor. Bu zorlu sürecin yönetimi konusunda neler yaptınız?

Firma olarak başarının anahtarını iyi ve detaylı bir planlama yapmaktan geçtiğini düşünüyoruz. Açıkçası kuruluş sürecimiz firma kuruluşumuzdan 1 yıl kadar önce başladı. Öncelikle gemi inşa pazarının ihtiyaçlarını ve müşterilerimizin beklentilerini analiz ettik. Ardından müşterilerimiz için sunabileceğimiz çözümleri belirleyerek yola koyulduk.  

Yurtdışı çalışmalarınız var mıdır? Hangi ülkelere ya da bölgelere hizmet sağlıyorsunuz?

2022 yılı için yurtdışına verebileceğimiz hizmetler için planlamalarımızı yapmaya geçen yıl başladık. Yeni oluşumumuzla birlikte özellikle hidrolik çözümler, balistik zırh çözümleri ve deniz havacılığı konusunda yerli ürünler üretmek istiyoruz. Ürettiğimiz bu ürünlerle yurtdışı pazarına açılmayı hedefliyoruz. Planlama aşamasında aklımızdan geçen ülkeler var. Bu ülkelere verebileceğimiz hizmetler için hazırlık aşamasında olduğumuzu belirtebilirim.

Son olarak gelecek planlarınızı, sektörün geleceği açısından da yorumlamanızı rica edeceğim.

Biz firma olarak temel prensiplerini doğru planlama, sürekli gelişim ve müşteri memnuniyeti üzerine kuran bir ekibiz. Amacımız bu prensipler doğrultusunda firmamızı ve hizmet ağımızı genişletmek ve sektörün ihtiyaç duyduğu ekipman ve hizmetleri en kaliteli ve en uygun şartlarda müşterilerimize sunabilmektir.  Bu düşünceler ile çözüm ortaklarımız ve müşterilerimizle birlikte firmamızı ve sektörümüzü en ileri noktaya taşımak istiyoruz. Ekibimizi planlı bir şekilde büyüterek uluslarası tanınırlığı olan bir firma olmayı hedefliyoruz.

keyparts-auma2.jpg

keyparts-elaflex-3.jpg

keyparts-kaeser-1.jpg

keyparts-vega1.jpg

Not: Bu röportaj Deniz Endüstri dergimizin Ocak-Şubat 2022 - 82. sayısında yayımlanmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.