1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rus Karadeniz Filosu’na iki yeni gemi
Rus Karadeniz Filosu’na iki yeni gemi

Rus Karadeniz Filosu’na iki yeni gemi

Army Recognition tarafından yapılan habere göre Zelenodolsk’taki Gorky Tersanesi’nde üretimi devam eden Karakurt sınıfı korvet “Typhoon” ve Project 22160’a ait devriye gemisi “Viktor Velikiy” gemilerinin Mayıs ayında denize indirilmesi planlanıyor.

A+A-

Karakurt sınıfı korvet ve Project 22160 kapsamında inşa edilen devriye gemisi, Rus donanmasının Karadeniz’deki karşılaştığı çeşitli zorluklara çözüm sunabilir. Bu bağlamda Karakurt sınıfı korvet, daha küçük ve manevra kabiliyeti yüksek bir gemi olmasıyla birlikte Kalibr seyir füzeleri fırlatma yeteneğine de sahip. Bu sayede gemi önemli taarruz kabiliyetleri sunmaktadır.

Bu özellikler ilgili gemiyi Karadeniz’de hem kıyı savunması hem de güç projeksiyonu için çok yönlü bir platform yapmaktadır. Geminin hızı ve manevra kabiliyeti ise devriye görevleri, denizaltı savunma harbi ve yüzey hedeflerine karşı angajman için avantajlı kılmaktadır. Özellikle Typhoon korvetinin eklenmesi, Rus Donanması’nın potansiyel tehditlere karşı mücadele yeteneğini artıracak veya karada operasyonları destekleyebilecektir.

Diğer yandan Viktor Velikiy gibi bir devriye gemisi ise farklı ancak tamamlayıcı yetenekler sunabilecektir. Bu sınıf, uzun menzilli devriye, gözetleme ve eskortluk görevleri için tasarlanmıştır. Modüler tasarımı, çeşitli özel görev ekipmanlarının monte edilmesine izin verir ve böylece farklı operasyonel ihtiyaçlar için esneklik sağlar.

Karadeniz gibi çekişmeli bir deniz ortamında bu gemiler deniz yollarını güven altına alabilmekte, düşman hareketlerini izleyebilmekte ve diğer deniz varlıklarına lojistik destek sağlayabilmektedir. Ayrıca insansız hava araçlarını kullanabilme yetenekleri de filonun durumsal farkındalığını artırmaktadır.

Bu gemiler aynı zamanda Rus donanmasının Karadeniz’deki lojistik ve operasyonel zorluklarına da çözüm sunacak. Türk Boğazları’nın kapanması, filonun bölge dışından takviyeler alabilme yeteneğini sınırlamış ve yerel gemi inşa ve onarım tesislerinin önemini daha da artırmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.