1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Prof. Dr. Adnan Parlak Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında!
Prof. Dr. Adnan Parlak Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında!

Prof. Dr. Adnan Parlak Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında!

Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier işbirliğiyle...

A+A-

Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier işbirliğiyle her yıl hazırlanan ve dünyanın en etkili bilim insanlarının yer aldığı listede bu yıl İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 60 akademisyene yer verildi. “Kariyer boyu etki” kategorisinde ise İTÜ’den 66 isim listede yer aldı.

Dünyanın en etkili bilim insanlarının açıklandığı, “Yıllık Etki” ve “Kariyer Boyu Etki” olarak iki ayrı kategoride yayınlanan liste, akademisyenlerin nitelikli yayın sayıları ve bu yayınlara yapılan atıf sayısı, patent sayısı, h-indeks, hm-indeks gibi nesnel ölçütlerden hareketle hazırlanıyor.

“Yıllık Etki” sıralaması için 210.000 bilim insanının çalışmaları ve yayınları mercek altına alındı. Türkiye’den toplam 1395 bilim insanının yer aldığı listede, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 60 isim yer aldı. Bu isimlerden biri de aynı zamanda dergimiz yazarlarından Prof. Dr. Adnan Parlak oldu. 

Dünyanın en etkili bilim insanlarından biri seçilen Prof. Dr. Parlak, listeye girmiş olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Yıllık Etki sıralaması için dünyada 210.000 bilim insanının, Türkiye’den toplam bin 395 bilim insanının yer aldığı listede yer almak yaşadığım onca badireye rağmen benim için gurur verici." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.