1. HABERLER

  2. IMO - AB

  3. IMO'nun Genel Sekreteri Panamalı Arsenio Domínguez oldu
IMO'nun Genel Sekreteri Panamalı Arsenio Domínguez oldu

IMO'nun Genel Sekreteri Panamalı Arsenio Domínguez oldu

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Konseyi'nin 129. oturumunda yapılan Genel Sekreterlik seçimlerinde Panama Cumhuriyeti'nden Arsenio Domínguez seçildi.

A+A-

Panama Denizcilik Otoritesi (AMP), mevcut Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Çevre Müdürü Arsenio Domínguez'in Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) Genel Sekreteri seçildiğini duyurmaktan onur duyar.

Geçen aralık ayında AMP, gemi mimarı Arsenio Domínguez'in "Birlikte ve daha iyi bir gelecek için inisiyatif alalım" sloganıyla IMO Genel Sekreteri adaylığını sunmuştu.

Arsenio Domínguez, tarihte bu konuma ulaşan ilk Latin Amerikalı ve Panamalıdır.

Domínguez, görev için, Bangladeş'ten Moin Uddin Ahmed, Türkiye'den Suat Hayri Aka, Dominika'dan Cleopatra Doumbia-Henry, Kenya'dan Nancy Karigithu, Finlandiya'dan Minna Kivimäki ve Çinli Zhang Xiaojie ile yarıştı. Seçim IMO’nun Londra’daki merkezinde gerçekleşti.

AMP Başkanı ve Denizcilik Bakanı Noriel Arauz, "IMO üyesi bir ülke olarak hepsini tebrik ediyoruz ve denizcilik endüstrisi için birlikte çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Arsenio Domínguez, 2004 ve 2014 arası Panama'nın IMO muavin temsilcisi olmuştur. 2014 yılında ise Panama'nın IMO Büyükelçisi ve Deniz Çevre Koruma Komitesi (MEPC) Başkanı olarak atanmıştır. 2017 yılına gelindiğinde ise, IMO bünyesinde çalışmaya başlamış ve sırasıyla Özel Kalem, İdari Müdür ve Deniz Çevre Birimi Müdürü olarak görev yapmıştır.

İnsanlara ve gezegene öncelik vererek IMO'ya hizmet etme hedefiyle, seçilmiş Genel Sekreter kampanyası sırasında şunları söyledi: "Denizcilerin güvenliği, eğitimi, öğretimi ve refahı dahil olmak üzere insan unsurunu ele almak için önayak olmalıyız. Denizcilik diğer meslekler gibi değildir. Tatminkâr, maceracı ve tehlikeli bir iştir ve bizim vazifemiz ise ona saygı duymaktır". Bu da Genel Sekreterlik görevi süresince denizcilerin güvenliğini ön planda tutacağını göstermektedir.

Ayrıca, gemileri operasyonlarında daha verimli hale getirmek için teknolojik yenilikleri teşvik etme ve ilgili siber riskleri göz önünde bulundurma konusundaki tutumunu belirtmiş; yeni eğilimler ortaya çıktıkça uluslararası ticaretin güvenliğini kolaylaştırmak ve sürdürmek için yeşil ve bağımsız bir programı koordine etmeye olan ilgisini ifade etmiştir.

Panama, 31 Aralık 1958'de IMO'ya katıldı ve 1979'da Uluslararası Denizcilik Örgütü Konseyi'nin bir üyesi oldu. 2002 yılında örgütün kuruluş sözleşmesinde yapılan değişikliklerinin yürürlüğe girmesiyle, Panama o zamandan beri düzenli olarak Konsey'in Kategori A üyesi olarak seçilmiştir.

Arsenio Domínguez’in seçilmesi, Panama’nın denizcilik kabiliyetini ve yüzyılı aşkın bir süredir bu sektöre olan emeğini onurlandırmaktadır.

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 4 yıllık bir dönem için Genel Sekreterlik görevini yürütecek olan Arsenio Domínguez, görevi Genel Sekreter Kitack Lim’den devralacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.