
İMEAK DTO Antalya Şubesi'nin yeni hizmet binasının açılışı yapıldı
İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi'nin Konyaaltı ilçesindeki yeni hizmet binası hizmete alındı
İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi hizmet binasının açılışına, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Meclis Başkanı Başaran Bayrak, Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri ve Şube Başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.
Açılış törenine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (UAB) Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Antalya Vali Yardımcıları Mustafa Hulusi Arat ve Dr. Suat Seyitoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Dr. Cem Oğuz, Konyaaltı Kaymakamı Rahmi Köse, Demre Kaymakamı Emin Bağlı, Sahil Güvenlik Eğitim Öğretim Komutanı Tuğamiral Gürkan Erken, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Yarbay Tolga Coşkun, Ulaştırma ve Altyapı VI Bölge Müdürü Serhan Özkanlı, Antalya Bölge Liman Başkanı Mustafa Ergüven, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adlıhan Dere, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Özen, Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş katıldı.
Tamer Kıran, törende yaptığı konuşmasında,
"Antalya Şubemiz, 1987 yılında kurulmuş olup ilk kurulan şubelerimizden bir tanesidir. Bizim için oldukça önem verdiğimiz şubemizin yeni hizmet binasını açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğa ortak olduğunuz için teşekkür ederiz. DTO, bildiğiniz gibi diğer oda ve borsalardan farklı olarak şubeleşmiş bir yapıya sahiptir. 9 şube ve 17 temsilcilikle amacımız denizciliğimizin ileri seviye seviyeye taşınması, ulusal ve uluslararası boyutta temsil edilmesi, üyelerimizin istek ve talepleri doğrultusunda çalışmalar yapmak, ilgili kurum ve kuruluşlarla üyelerimizin yaşadığı sıkıntıları aşmak. Bu bağlamda şubelerimizin önemi çok büyük, onlar bizim yereldeki elimiz kolumuz, gözümüz kulağımız. Buradaki sıkıntıları ve problemleri en iyi bilen organlarımız. Kısaca her şeyimiz. Bu manada yeni hizmet binamızın kazandırılmasında emeği geçen başta Şube Başkanımız Ahmet Çetin olmak üzere herkese teşekkür ederim" dedi.
İMEAK DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, davetlilere yeni binayı gezdirerek bilgi verdi. Tamer Kıran, Meclis Salonunda DTO üyeleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi, görüş alışverişinde bulundu.
Sektörün tüm paydaşlarına yakın
İMEAK DTO Antalya Şubesinin yeni hizmet binası, denizcilik sektörünün önemli kuruluşları olan Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bölge Müdürlüğü, Bölge Liman Başkanlığı ve liman bölgesine çok yakın olmasının yanı sıra toplantı salonları ve hizmet ofisleriyle denizcilik sektörünün önemli bir merkez olacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz yaptığı konuşmasında ise, 2002 yılında 887 kruvaziyer gemiyle Türkiye'ye 582 bin yolcunun geldiğini belirterek, "Geçen yıl ise 1195 gemideki 1 milyon 800 bin yolcu ülkemizi ziyaret etti." dedi.
Boyraz, denizcilik sektörünün Türkiye'nin kalkınmasında stratejik role sahip olduğunu söyledi.
Bakanlık olarak Türkiye'yi lojistik güç merkezi haline getirmek için deniz yollarının altyapısını güçlendirdiklerini ve limanları modernize ettiklerini ifade eden Boyraz, amaçlarının deniz ticaretini sürdürülebilir şekilde büyütmek olduğunu vurguladı.
Boyraz, Antalya'nın doğal limanları, turizm ve ticaret potansiyeli ile denizcilikte özel yere sahip olduğuna dikkati çekti.
Ulaştırma ve altyapı alanında ortaya konulan eser ve hizmet siyasetinin denizcilikte de önemli dönüşüm sağladığına işaret eden Boyraz, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 2002 yılından itibaren denizcilik vizyonu, stratejik öncelik haline geldi. AK Parti hükümetleri döneminde denizcilik sektöründe hem kapasite arttı hem de yerli ve milli üretim desteklendi." dedi.
"38 ülke ile gemi insanı tanıma anlaşması yaptık"
Boyraz, 2002 yılında 152 olan liman tesis sayısının 2024'te 217'ye yükseldiği bilgisini vererek, şunları paylaştı:
"Türkiye'nin 2002'de 0,55 milyon DWT tersane kapasitesi 2024'te 4,79 milyon DWT'ye ulaştı. 2002 yılında 8 bin 500 olan yat bağlama kapasitesini 2024'te 25 bin 562'ye çıkardık. 23 yıl önce 887 kruvaziyer gemiyle Türkiye'ye 582 bin yolcu gelirken, geçen yıl ise 1195 gemideki 1 milyon 800 bin yolcu ülkemizi ziyaret etti. 38 ülke ile gemi insanı tanıma anlaşması yaptık, 141 bin gemi insanı ve 1 milyonu aşkın amatör denizci sayısına ulaştık."
Gemi yapımında tasarımdan üretime, bakım ve modern teknolojilere kadar her şeyi yapan ender ülkelerden olduklarının altını çizen Boyraz, Mavi Vatan'da Türkiye'nin hak ve menfaatleri için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Boyraz, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle hizmet binasının açılış kurdelesini kesti.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.