1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Hindistan, petrol talebinde Çin'i geride bırakıyor
Hindistan, petrol talebinde Çin'i geride bırakıyor

Hindistan, petrol talebinde Çin'i geride bırakıyor

Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) son raporu, Hindistan'ın petrol talebinde gözle görülür bir artışa liderlik etmeye hazırlandığını gösteriyor.

A+A-

Önümüzdeki on yılda Hindistan'ın petrol talebi, dünya genelinde en büyük artış kaynağı olacak ve Çin'i geride bırakacak.

Şu anda Çin ve ABD'nin hemen ardından gelen Hindistan, dünyanın üçüncü büyük petrol ithalatçısı ve tüketicisi konumunda. Ancak IEA'nın tahminlerine göre, 2023 ile 2030 arasında Hindistan'ın günlük petrol talebi 1,2 milyon varil artacak ve 6,6 milyon varile ulaşacak. Bu, küresel petrol talebi artışının üçte birinden fazlasını oluşturacak bir büyüme.

Rapora göre, en hızlı büyüyen ürünler arasında nafta ve jet yakıtı yer alırken, dizel Hindistan'ın petrol talebindeki ana itici güç olacak. Ancak, bu artış sadece Hindistan'ın iç talebiyle sınırlı kalmayacak. İstikrarlı rafine ürün ihracatı ve artan ham petrol ithalatıyla birlikte, Hindistan'ın tanker pazarındaki rolü de önemli ölçüde artacak.

Broker Poten & Partners'ın yeni raporu, Hindistan'ın hem ham petrol hem de ürün tankeri ticaretinde çeşitli boyutlarda gemiler kullandığını ve muhtemelen tüm segmentlerin bundan faydalanacağını ortaya koyuyor. Bu, Hindistan'ın sadece petrol talebi açısından değil, aynı zamanda küresel deniz ticareti alanında da etkisini artıracağını gösteriyor.

Uzmanlara göre, Hindistan'ın bu yükselişi, bölgesel ve küresel enerji piyasaları üzerinde derin etkiler yaratacak gibi görünüyor. Hem petrol arzı hem de talebi açısından giderek daha önemli bir oyuncu haline gelen Hindistan, uluslararası ilişkilerde de daha fazla belirleyici bir rol oynamaya başlayabilir.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.