1. HABERLER

  2. RÖPORTAJLAR

  3. ​​​​​​​“Firmamız, uluslararası meslektaşları ile rekabet edecek bilgi ve tecrübeye sahiptir”
​​​​​​​“Firmamız, uluslararası meslektaşları ile rekabet edecek bilgi ve tecrübeye sahiptir”

​​​​​​​“Firmamız, uluslararası meslektaşları ile rekabet edecek bilgi ve tecrübeye sahiptir”

1970’li yıllar Türkiye’nin inşaat ve müteahhitlik alanlarında yurtdışına açılmaya...

A+A-

Erbil OLCAY - 2 ER Müşavirlik - Yönetim Kurulu Üyesi

1970’li yıllar Türkiye’nin inşaat ve müteahhitlik alanlarında yurtdışına açılmaya ve uluslararası alanda tecrübe kazanmaya başladığı yıllar oldu. Bu tecrübeyle güçlenen müteahhitlik ve mühendislik sektöründe öne çıkan firmalardan biri de 1993 yılında kurulan 2ER Mühendislik. Firma geçmişini ve faaliyetlerini Erbil Olcay ile konuştuk.

Çeyrek asrı geride bırakmış bir firma olarak 2ER Müşavirlik hangi amaçlarla kuruldu?

1993 yılında, geniş tecrübe ve iş kolunda faal mimar ve mühendisler bir araya gelerek, Türkiye’de ve yurtdışındaki projelerde kazandıkları tecrübelerini birleştirerek, 2ER Müşavirlik Proje Kontrollük ve Ticaret A.Ş. grubuna bağlı faaliyetlerine başlamışlardır. Çeyrek asrı geride bırakmış bir şirket olarak, Kıyı Yapıları, Lojistik ve Endüstriyel Tesisler ile Tünel ve Altyapı alanlarında Uluslararası alandaki inşaat yatırımlarından elde etmiş oldukları kazanım ve engin tecrübelerini, gelecek yıllara taşımak ve Ülkemizde ’de kaliteli insan gücünün var olduğunu ispatlamak amacıyla kurulmuştur.

Kuruluş esaslarınızı anlatır mısınız? Yurtdışı örnekler sizin için itici bir güç oldu sanırım...

1970’li yıllarda Türkiye’nin yurtdışına inşaat alanında açılmasıyla güçlenen müteahhitlik ve mühendislik sektörü, geçen çeyrek asırlık dönemde büyük tecrübe birikimi de sağlamıştır. Ancak, şunu da kabul etmek gerekir ki, müteahhitlik şirketleri ve yatırımcılar bu tecrübeden yeteri kadar istifade edebilir duruma getirilememiştir.

Sektörün müşavirlik boyutundaki uluslararası düzeyine baktığımızda;

Örneğin; İngiltere’nin geçirdiği evre ve tecrübenin müşavir mühendisliğe dönüşümü ve sektörü getirdiği faydaları açıklıkla görebiliriz. Genelde ülkemizde, bilgi birikimleri insanlarla kaim olup, kısa sürede kaybolabilmekte, devamlılığı ile gelişimi sağlanamamaktadır. Bu işlemi görecek müşavirlik müesseseleri ile belirli kurallara oturtulup kurumsallaştırılamamıştır.

Bu hizmetin karşılanmasında görev alan kuruluşumuz, İngiliz ve Amerikan örnekleri dikkate alınarak, ülkemizde de aynı yolun izlenmesi amacıyla teşkilatlanmıştır. Bu teşebbüsümüz geniş bir tecrübe ağı ve güncel yaşayan, birbirini tamamlayan bilgi bankalarıyla da zenginleştirilmiş olarak 2ER’in çalışma esasını teşkil etmektedir.

Ülkemizdeki yatırımcı ve müteahhitler, uluslararası yabancı müşavirlik firmalarından servis alırken, Türkiye’deki mevcut potansiyelin değerlendirilmesi yönünde organize olmuş kuruluşları da destekleyerek, yabancı kuruluşlarla aynı düzeye gelecek adımları atacakları güvencesiyle bekledikleri standartta inşaat tecrübeleri ile kuvvetlendirilmiş bir hizmeti 2ER’den sağlayabilmeleri hedeflenmiştir.

Hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz ve hizmet yelpazenizde neler var?

2ER kurucu ve çalışanları, 28 yılda 20’yi aşkın ülkede inşaat yatırımlarının gerçekleşmesinde bilfiil aktif tatbikat, yönetim görevleri ifa etmiş ve etmekte olup, büyük ölçekli bina inşaatlarından başlayarak, endüstriyel tesis, liman, tersane, baraj, tünel, yol inşaatları ve petrol endüstrisi de dahil olmak kaydıyla, orta ve büyük ölçekli yatırımların gerçekleşmesinde uluslararası tecrübeyi temsil etmektedirler.

Bu tecrübe, uluslararası müşavirlik standartları çerçevesinde Türkiye ve Türkiye dışında çalışmakta olan tüm inşaat şirketleriyle, Yatırımcıların hizmetinde olup, uluslararası düzeyde oluşturulan 2ER Müşavir Mühendisler, konularında uzmanlaşmış mühendisler ağıyla da desteklenmektedir.

Denizcilik alanında yaptığınız çalışmaları detaylandırır mısınız?

Denizcilik alanından ziyade deniz inşaatları ile ilgili olarak yaptığımız çalışmaları özetlemek gerekirse;

  • Endüstriyel Limanlar
    • Konteyner Limanları
    • Ro-Ro Limanları
    • Dökme Yük Limanları
    • Sıvı ve Tehlikeli Yük Limanları (Petrol ve Türevleri, LNG, LPG)
  • Askeri Limanlar
  • Yat Limanları
  • Cruise Terminalleri
  • Tersaneler
  • Balıkçı Barınakları
  • Endüstriyel Tesislerin (Termik Santral, Demir-Çelik Tesisleri)
    • Denizden Soğutma Tesisleri – Su Alma Ağızları
    • Su Altı Borulama ve Deniz Dibi Deşarj Sistemleri
  • Lojistik Tesisler
  • Endüstriyel Yapılar
  • Yol, Köprü ve Tünel Yapıları
  • Altyapı İnşaatları
  • Ticari Yönetim Binaları

Başta olmak üzere deniz inşaatları ile ilgili aklınıza gelecek her hususta

  1. Proje Planlama, Master Plan ve Fizibilite Etütleri ve Organizasyon
  2. Detay Mühendislik Çalışmaları
  3. İhale ve İnşaat Yönetimi ile Teknik Kontrollük Hizmetleri
  4. Proje Değerlendirme
  5. Danışmanlık Hizmetleri

Şeklinde ifade edebiliriz.

Müşavirlik alanı takdir edersiniz ki büyük bir tecrübe birikimi isteyen bir iş. Ekibinizden söz eder misiniz?

2ER kurucuları, ulusal ve uluslararası alanda ağır endüstri inşaat yatırımlarının planlama, tasarım, ihale dönemi, proje yönetimi, uygulama ve teslim sonrası bakım/onarım olmak üzere işin her safhasında bilfiil çalışmış bir çekirdek ekipten oluşmaktadır. İlerleyen zaman içerisinde artan iş yüküne paralel olarak tasarım ve proje yönetimi alanında ekibini genişletmiş olup, mimar ve mühendisleri de ekibine katmıştır. Çözüm ortaklarımız ile birlikte halihazırda ~40 kişilik tecrübeli bir ekip olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Sertifika çalışmalarınızla ilgili bilgi alabilir miyiz?

Hizmet alanımız olan Etüt, Projelendirme Planlama, Kontrollük ve Müşavirlik Hizmetleri kapsamında, Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası kayıt belgelerimiz dışında;

  • ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi,
  • ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi,
  • OHSAS 18001İş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemi

Sertifikalarımız mevcuttur.

Ayrıca Şirketimiz T.C. Ulaştırma Bakanlığı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılında “Fizibilite ve Modelleme Raporu Hazırlayacak Kuruluşlara” verilen Yetki Belgesine de sahiptir.

Günümüze kadar tamamladığınız belirli başlı projelerinizle, devam eden projeleriniz neler, bunlardan bahseder misiniz?

Şirketimiz, kuruluşundan günümüze kadar geçen zaman içerisinde gerek Türkiye’de gerekse Yurtdışında birçok Uluslararası Projede üstlenmiş olduğu görevlerini başarıyla tamamlamıştır.

Türkiye’de bugüne kadar tamamlamış olduğumuz projelerimizden öne çıkanlar;

  • MARPORT ANA VE BATI KONTEYNER TERMİNALLERİ
  • EREN MUSLU TERMİK SANTRALİ DÖKME YÜK LİMAN
  • BORUSAN KONTEYNER VE GENEL KARGO LİMANI
  • AUTOPORT OTOMOBİL LİMANI
  • İSKEN SUGÖZÜ TERMİK SANTRALİ DENİZ ARAÇLARI BARINAĞI
  • VIA PORT TUZLA YAT LİMANI

Olarak ilk akla gelenlerdir.

Uluslararası alanda da bugüne kadar tamamlanan projelerimizden ilk akla gelenler;

  • TÜRKMENBAŞI ULUSLARASI LİMANI PROJESİ
  • TÜRKMENBAŞI AWAZA SUNİ KANAL PROJESİ
  • LİBYA- TRİPOLİ LİMANI MASTER PLANLAMASI

Olarak ifade edebiliriz.

Geçtiğimiz dönemde pandemi koşulları nedeniyle Liman Yatırım Projeleri sekteye uğramış olsa da 2021 yılı ilk çeyreği sonrasında sektörde ardı ardına yatırım kararları sektöre hareket gelmiştir. Devam eden projelerimizin başlıcalarını tasarım ve müşavirlik olarak iki ayrı başlık altında değerlendirmek gerekirse;

Tasarım İşleri,

  • Bahamas LNG Terminali – Bahamalar
  • Umm Qasr Rumalia Water Intake and Pump House Relocation Project - Irak
  • Terminal Del Golfo Konteyner Terminali – İtalya
  • Marport Development Projesi – İstanbul
  • Railport Kartepe Intermodal Lojistik Terminali – Kocaeli
  • Autoport Terminali Tevsi Projesi

Müşavirlik İşleri,

  • Nemport Konteyner Limanı Tevsi Projesi - İzmir
  • Autoport Terminali Tevsi Projesi - Kocaeli
  • Marport Konteyner Limanı Tevsi Projesi – İstanbul
  • Railport Kartepe Intermodal Lojistik Terminali – Kocaeli

Şeklindedir.

Uluslararası çalışmalarınız var mı?

Kuruluşunun üzerinden geçen 28 yıllık zaman içerisinde Türkiye de olduğu kadar birçok ülkede de planlama, proje, tasarım ve müşavirlik işlerini de tamamlamıştır. Bu zaman içerisinde Libya, Cezayir, Fas, Tunus, Irak, Suudi Arabistan, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Romanya, İtalya, İspanya gibi birçok ülkede gerçekleştirilen projelerde aktif olarak görev almıştır.

2014-2018 yılları arasında Türkmenistan’da Türkmenbaşı Uluslararası Liman Projesinde tasarım müellifliği (Mühendislik ve Projelendirme) görevini başarıyla tamamlamıştır. Dünyanın deniz seviyesinin altında inşa edilen en büyük limanı olma özelliği ile 2018 yılında Guinness Rekorlar Kitabına giren projemiz, yine 2018 yılında Amerika’nın en saygın kuruluşları arasında yer alan ENR (Engineering News-Record) tarafından limanlar, hava meydanları alanında dünyanın en iyi projesi olma ödülünü kazanmış ve “Global Best Projects Winner” ödülüne layık görülmüştür.

Uluslararası çalışmalarımıza faaliyet gösterdiğimiz projelerde dünyanın önde gelen birçok yatırımcı ve uluslararası müşavirlik firmaları ile başarı iş birlikleri oluşturulmuştur.

Hizmet verdiğiniz alan çevre konusunda hassasiyet gerektiren bir alan. Bu yöndeki çalışmalarınız nelerdir?

Çevre yalnızca insanların içinde yaşadığı ve hayatlarını devam ettirmeleri için kaynaklar sunan bir ortam değil, işletmeler için de ekonomik bir kaynaktır.

Üretim, çevreden elde edilen kaynaklar ile gerçekleştirilmektedir. Bu durumda kaynakların tükenmesi ve çevrenin kirlenmesi toplum sağlığının bozulmasının yanı sıra işletmeler için de yeni kaynak bulunamaması anlamına gelmektedir.

İşletmelerin tüm faaliyetlerinde çevreyi dikkate alan, çevreye verilen zararı minimuma indiren, üretim süreçlerini değiştiren, çalışanlarını çevre duyarlılığı konusunda eğiten, temiz teknolojileri kullanan, ekolojik çevrenin korunması için yeni projeler gerçekleştirmeyi ön planda tutan bir anlayıştır.

Bu anlayıştan hareketle, kuşlar daha özgür uçabilsinler diye, Türkmenbaşı Uluslararası Limanı Projesinde deniz dibinin derinleştirilmesi kapsamında taramadan çıkan malzeme ile proje sahasının yakınında denizin doldurulması marifetiyle bir Wetland (Suni Ada) oluşturulmuştur. Çevre Dostu liman standartlarına göre inşa edilen projede, kuşların göç yolu üzerinde yer alan yuvalama alanları, doğaya duyulan saygının bir göstergesi olarak özel bir kuş cennetine dönüştürülmüştür.

Göçmen kuşların uğrak yeri olan bu Wetland, Guinness Rekorlar Kitabı’na giren, “Dünyada kuşlar için deniz seviyesi altında insan yapımı inşa edilen en büyük suni ada” rekorunu da aldı.

Bu anlayışı düstur edinmiş olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Teknoloji kullanımı ve AR-GE çalışmalarınızdan bahsedelim isterseniz...

Gelişen teknolojinin hayatımıza olumlu etkilerine paralel şekilde elbette mühendislik alanında da teknoloji hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Gelişen teknoloji sayesinde deniz yapılarının planlama ve tasarımında, üç boyutlu modelleme ve mühendislik yazılımları aktif bir şekilde kullanılmakta ve bu sayede çok daha hızlı ve sorunsuz tasarımların gerçekleştirilmesine imkân vermektedir.

Son olarak eklemek istedikleriniz…

Tasarım ve müşavirlik alanında geride bıraktığımız dolu dolu 28 yılın sonrasında gerek Türkiye’de gerekse de uluslararası alanda gerçekleştirilecek orta ve büyük ölçekli yatırımlar için firmamız, uluslararası meslektaşları ile rekabet edecek bilgi ve tecrübeye sahiptir. 2018 yılında ENR (Engineering News-Record) tarafından verilen “Global Best Projects Winner” ödülüyle de taçlandırdığımız başarılarımızı, ulusal ve uluslararası rekabette daha yukarı taşımak ileriki yıllar için hedeflerimizin başında gelmektedir.

autoport.jpg

awaza-kanali.jpg

eren-limani-001.jpg

marport-ana-001.png

turkmenbasi-001.jpg

viaport-001.jpg

wetland.jpg

Not: Bu röportaj Deniz Endüstri dergimizin Temmuz-Ağustos 2021 - 79. sayısında yayımlanmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.