1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. Deniz Endüstri dergimizin 95. sayısı çıktı
Deniz Endüstri dergimizin 95. sayısı çıktı

Deniz Endüstri dergimizin 95. sayısı çıktı

Deniz Endüstri dergimizin Mart-Nisan 95. sayısının dağıtımına 30 Nisan itibari ile başlanmıştır.

A+A-

Editörden

Dünya denizcilik sahnesindeki krizler, özellikle Kızıldeniz’deki çatışmalar ve Panama Kanalı’ndaki iklimsel kısıtlamalar, tüm dünyada sektörü derinden etkiliyor. Bu durum, sigortacıların risk değerlendirmesini de karmaşıklaştırıyor ve primlerde artışa neden oluyor. Türk P&I, bu zorlu süreçte sektördeki liderliğini sürdürerek sektöre güven ve prestij sağlıyor. Ufuk Teker ile Fitch Ratings’in not artırımını ve diğer gelişmeleri konuştuk. 

Akar Group bünyesinde faaliyet gösteren Yalova Shipyard, modern tesisleri ve deneyimli ekibiyle gemi bakımı, onarımı ve dönüşüm projeleri sunmanın yanı sıra yeni gemi inşa projelerine odaklanıyor. Geniş bir yelpazede ticari gemilere hizmet sunan Yalova Shipyard, dönüşüm projelerinde müşteri taleplerine uygun olarak gemilerin işlevini değiştirebiliyor, sistemleri güncelleyebiliyor ve yeni teknolojilere entegre edebiliyor. Firmanın faaliyetlerini Serkan Karamanlı ile konuştuk. 

2020 yılında kurulan TRX Marine, katma değeri yüksek teknolojik çözümler sunarak çevre dostu gemiler üretme hedefiyle yola çıktı. Sektördeki deneyim ve tutkuyla donanmış bir ekip tarafından yönetilen şirket, sürdürülebilirlik ve teknolojinin işin temel taşları olduğu inancıyla, denizcilik endüstrisinde önemli bir dönüşüme öncülük etmeyi amaçlıyor. TRX Marine’in bu motivasyonunu, sıfır emisyon ve temiz teknoloji konusundaki çalışmalarını Akay Doğusel ile konuştuk. 

Dergimizin yazarlarından, İstanbul ve Londra merkezli Congar Law Ltd.’nin kurucusu ve aynı zamanda Genç Deniz Hukukçuları Derneği’nin kurucu başkanı olan Av. Cem Congar’ı Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi (BIMCO) üyesi olarak seçilmesi dolayısıyla kutluyoruz. Congar bu sayıda Güvenli Liman ve Rıhtım Kavramları özelinde de¬nizcilik hukukunda emsal teşkil eden davaları analiz ediyor. 

Dünyada LNG gemi inşaatı konusunda marka olmuş Çin ve Kore tersaneleri özellikle son yıllarda daha büyük kapasiteli LNG gemileri yapmak için dizaynlarını yeniliyor. Umur Uğurlu “LNG Gemiler ve Katar’ın Hakimiyeti” başlıklı yazısında Katar’ın LNG pi¬yasasındaki faaliyetlerini ve satın almalarını konu ediniyor. 

Prof. Dr. Adnan Parlak, tüm dünyada hızlı bir değişime ve dönüşüme sebep olan karbonsuzlaştırma çalışmalarını konu edindiği yazısında FUEL EU ve IMO MEPC 81 toplantısı çerçevesinde yeni inşa ve mevcut gemiler üzerine etkileri ele alıyor. 

Alfa Laval’in OceanGlide adlı ürünü sürtünmeyi % 50-75 düzeylerinde azaltarak, gerçek kullanımda %12 civarında yakıt tasarrufu elde edilmesini ve bunun sonucunda CO2’in azaltılmasını sağlıyor. Sabri Yazgan yazısında “Alfa Laval OceanGlide ile Sürdürülebilir Denizcilikte Yeni Bir Döneme” işaret ediyor. 

Cem Devrim Yaylalı, “Türk Deniz Kuvvetlerinin Denizaltı Kurtarma İmkanlarına Genel Bir Bakış” başlıklı yazısıyla, sizi bir tarih yolculuğuna çıkarıyor. 

Küresel ticaretin önemli bir bileşeni olan konteyner taşımacılığı sektörü, son yıllarda çeşitli değişkenlerle karşı karşıya kaldı. 2020’de başlayan Covid-19 pandemisi, sektördeki dinamikleri değiştirdi. Görkem Erdoğdu “Küresel Ekonomik Dönüşüm ve Konteyner Taşımacılığı Sektörü” başlıklı yazısında 2023 değerlendirmesi ve 2024 beklentilerini kaleme aldı.

Sabri Çağrı Sezgin denizcilik tarihi boyunca kullanılan denizcilik kıyafetleri ve aksesuarlarını ele aldığı yazısıyla sizleri bekliyor.

deniz-endustri-dergisi.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.