1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. Deniz Endüstri dergimizin 91. sayısı çıktı
Deniz Endüstri dergimizin 91. sayısı çıktı

Deniz Endüstri dergimizin 91. sayısı çıktı

Deniz Endüstri dergimizin Temmuz-Ağustos sayısının dağıtımına bugün başlandı.

A+A-

Küresel ekonomik sıkıntılar ülkemizde had safhada hissedilir hale geldi. Döviz kurundaki artışlar hayatın her alanında vatandaşlara zam olarak yansıyor. Yaz mevsimi olması sebebiyle ısınma ve elektrik faturaları şimdilik gündeme gelmiyor ancak havalar soğuduğunda ekonomik krizin aslında ne kadar derin olduğu anlaşılacak. Şüphesiz bu durum sadece vatandaşı etkilemiyor. Ülkeye yatırım yapan, üretim için çalışan, istihdam sağlayan iş dünyası da krizden en ağır şekilde etkileniyor. Bu sıkıntılı günlerin bir an önce geçmesini, ülke ekonomisinin rayına girmesini içtenlikle diliyorum. 

Yurt içinde Hopa’dan İskenderun’a uzanan geniş bir hizmet ağına sahip olan Petrol Ofisi Marine, global operasyonlarıyla beraber her yıl iç pazarda 30 binden, transit pazarda 3 binden, madeni yağ pazarında 2 bin 500’den fazla gemiye hizmet veriyor. Yıllık 1 milyon tonu aşan deniz yakıtı ikmali yapan firmanın faaliyetlerini, Denizcilik Kıdemli Müdürü Aydın Yıldız ile konuştuk. 

İstanbul Haliç’te 1969 yılında Gemi İnşaat Mühendisi İsmet Uner’in girişimiyle faaliyetlerine başlayan Gemak Tersanesi, aradan geçen yıllar içinde büyüyerek bir şirketler grubu haline geldi. Bugün Gemak Grup bünyesinde yeni gemi inşadan bakım onarıma, dönüşümden çelik yapı endüstrisine kadar birçok alanda hizmet veren kuruluşlar bulunuyor. Şirketin faaliyetlerini Burak Çağlar Karsak ile konuştuk. 

İsveç’te başladığı ticaret serüvenini bugün global bir firma olarak sürdüren Alfa Laval, 37 farklı üretim tesisiyle pek çok farklı endüstriye özel ürünler ve çözümler sunuyor. 55 ülkeye yayılan satış ve servis ağıyla hizmet veren Alfa Laval, Türkiye’de ise 1991 yılında faaliyete başladı. Firmanın hem dünya genelinde hem de Türkiye özelinde çalışmalarını Sabri Yazgan ile konuştuk. 

Av. Cem Congar yazısında yük taşımacılığında gecikmenin maliyeti ile ilgili ‘demuraj’ kavramını ele alıyor. Adnan Parlak “Gemilerde Verimli İşletme Uygulamaları-1” başlıklı yazısında karbon salımını azaltmaya yönelik teknik ve politik önlemleri irdeliyor. Hakan Arıdemir ballast suyu arıtma sistemlerine değindiği makalesinde mevcut durumu, zorlukları ve gelecek perspektiflerini ele alıyor. Umur Uğurlu ise, depolama ve taşıma amacıyla sıvı hale soğutulmuş bir gaz olarak tanımlanan LNG kavramını, denizcilikte kullanımını anlatıyor. Birçok endüstriyel sektörün ilgisini çeken en temiz fosil yakıt ve yeşil enerji kaynağına dair bu yazıyı mutlaka okuyun. Ömür Karataş deniz taşımacılığında yenilenen GHG stratejileri ve Paris Anlaşması ile uyumunu irdelerken Cem Devrim Yaylalı ise “Derinler” başlıklı yazısında Titanic faciasından yola çıkarak sizi bir geçmiş yolculuğuna çıkarıyor. Bir başka tarih yolculuğunu ise Sabri Çağrı Sezgin’in “Fatih’in Mirası: Tersâne-i Âmire” başlıklı yazısı ile yapacaksınız.

deniz-endustri-91-sayi-002.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.