1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM, "SAFER FSO" isimli tankerdeki petrolü taşımak için ilave fon istedi
BM, "SAFER FSO" isimli tankerdeki petrolü taşımak için ilave fon istedi

BM, "SAFER FSO" isimli tankerdeki petrolü taşımak için ilave fon istedi

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen açıklarında 2015'ten bu yana terk edilen "SAFER FSO" isimli tankerdeki petrolü taşımak için İngiltere ve Hollanda'ya düzenledikleri bağış etkinliği için teşekkür ederek, daha fazla yardım çağrısında bulundu.

A+A-

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında SAFER FSO tankerine ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

Haq, Hollanda ve İngiltere'nin düzenledikleri bağış etkinliği kapsamında yaklaşık 8 milyon dolar yardım toplandığını duyurdu.

BM ve BM Kalkınma Programının tüm donörlere minnettar olduğunu aktaran Haq acil etabın tamamlanması için hala 23.8 milyon dolara ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Haq, "Şimdiye kadar yapılan katkıları memnuniyetle karşılıyoruz ancak işlemin tamamlanması için daha fazla fona ihtiyacımız var." diye konuştu.

SAFER FSO tankeri
BM, Yemen kıyısı açıklarında 2015'ten bu yana terk edilen petrol tankerindeki petrolü taşımak için çok büyük bir ham petrol gemisi satın alma konusunda anlaşma sağlamıştı.

Operasyon, 2015'ten bu yana Yemen kıyısı açıklarında terk edilmiş durumdaki "SAFER FSO" isimli tankerdeki 1,1 milyon varil civarında olduğu tahmin edilen petrolü taşımayı hedefliyor.

Yemen'in Ras Isa limanı yakınlarına demirleyen ve bakımsız halde bırakılan petrol yüklü tankerin çürümeye devam ettiği belirtiliyor.

Petrolün Kızıldeniz'e dökülme tehlikesi bulunmakla beraber, geçen yıllara ve su akımlarına bağlı olarak tankerden muhtemel bir sızıntının, Babu'l Mendeb Boğazı'ndan Süveyş Kanalı'na kadar ulaşabileceği uyarısı yapılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.