1. HABERLER

  2. RÖPORTAJLAR

  3. “Amacımız, deniz aracı sahiplerine evlerindeki imkanların tamamını çok hızlı bir şekilde sunmak”
“Amacımız, deniz aracı sahiplerine evlerindeki imkanların tamamını çok hızlı bir şekilde sunmak”

“Amacımız, deniz aracı sahiplerine evlerindeki imkanların tamamını çok hızlı bir şekilde sunmak”

Voyage Easily çok eğlenceli bir firma. Denizciler için portföylerinde yok yok...

A+A-

A. İlhan ELİBOL - VOYAGE EASILY Yönetim Kurulu Başkanı

Voyage Easily çok eğlenceli bir firma. Denizciler için portföylerinde yok yok... Motor bakımından evcil hayvan ihtiyaçlarına, hediyelik eşya ve çiçekten kuaför hizmetlerine varan hizmet portföyünü A. İlhan Elibol ile konuştuk.

Sektörde kendinizi enteresan bir yere konumlandırarak alanında ilk olan bir firma yaratmışsınız. Kuruluş öyküsün­den başlayalım isterseniz...

Tabi ki, öncelikle bu güzel röportaj ve söyleşi için Deniz Endüstri Dergisine çok teşekkür ederim. Aslında şahsımı yakından tanıyanların da bileceği üzere, denizci ol­mam ve denizi mesleğim haline getirişimin öyküsü de biraz alışılmışın dışında.

Bildiğiniz üzere 12 yıldır aktif bir şekilde, çeşitli görev ve yetkilerde denizcilik sektö­rünün içerisinde bulunan deniz aşığı bir insanım. Aslında samimi olmak gerekirse, 2017 yılında bizzat şahit olduğum bir hadi­seden sonra ‘Voyage Easily’nin temel fikri ve düşüncesi oluştu. Teknesinde misafir ol­duğum bir arkadaşımın dizel motor bakımı için yaşadığı inanılmaz mağduriyet, zaman ve para kaybı hem beni hayrete düşürdü hem de üzüntü duymama sebep oldu. O an itibari ile orta sınıf segmentte şahsi deniz araçları sahipleri için ticari denizcilik yöne­timi ve teknolojiyi de harmanlayarak ne ya­pabilirim diye düşünmeye başladım. Şöyle düşünün yıllarca bir birikim yapıyorsunuz, bir hayalin ve keyfiniz uğruna bir deniz aracı alıyorsunuz ve öyle şeyler yaşıyorsu­nuz ki, bir yerden sonra yüzmekten dahi soğuyorsunuz. Tam bu noktada ‘Voyage Easily’ devreye giriyor.

Ekibiniz de denizcilik konusunda yetkin isimlerden oluşuyor sanırım...

Çalışma arkadaşlarımız buna ofis içi personel de dahil tamamı güverte ve makine olmak üzere alanında uzmanlaş­mış kişilerden oluşmakta hatta biz buna ‘Voyage Easily’ ailesi diyoruz. Denizciliği biz aslında ayırmıyoruz deniz sevdalıları ofisi de diyebiliriz özellikle denizcilik fakül­tesi öğrencileri arkadaşlarımız ofisimizi en iyi tanıyan kesim çünkü ofisimize ilk gelen çayı demler kuralımızın aslında ne anlama geldiğini iyi bilirler. Ofiste kimse misafir veya patron değildir ofis hepimizin.

Hangi alanlarda ne tür hizmetler veriyor­sunuz?

Belirli bir alan sınırlamamız yok denizcilik ile ilgili ihtiyaç duyulan her şey diyebiliriz, buna bir diesel motor bakımından tutun herhangi bir marinada eşinize hediye et­mek isteyeceğiniz çiçek ve hatta bir akşam dışarıda güzel bir plan yaptınız hazırlık yapmak istiyorsunuz ve o bölgeye hâkim değilsiniz, kuaför ihtiyacınıza kadar bütün normal yaşamınızda aradığınız her şeyi bulabileceğiniz ve bir kontrol mekanizma­sında kaliteden ödün vermeyeceğiniz tek bir platformda diyebiliriz.

Yalnızca yurtiçi mi çalışıyorsunuz yurtdı­şı çalışmalarınız da var mı?

Yurt dışı çalışmalarımızda devam ediyor, aslında güzel bir sürprize değindiniz, ilk kez sizin derginiz aracılığıyla buradan açıklamış olacağız. Voyage Easily olarak ekibimize yurt dışı merkezli bir iştirakçi dahil ediyoruz. Bu anlamda Voyage Easily çok daha güçlü ve yepyeni bir yüz ile çok yakında kullanıcılarının karşısında olacak akabinde Avrupa ve özellikle Amerika’nın yat sektörünün öncü olduğu bazı böl­gelerinde de hizmet vermeye başlamayı hedefliyoruz.

Hizmet yelpazenizde ilginç başlıklar da var. Mesela çiçek siparişleri ya da acil yardım butonuyla zor durumda kalanlara yardıma koşmak gibi... Bu hizmetlere ilgi nasıl?

Aslında şöyle ki bizim esas amacımıza dönecek olursak deniz aracı sahiplerine evlerindeki imkanların tamamını çok hızlı bir şekilde her bölgede kontrollü bir şekilde sunmak, buna evcil hayvanlarının veteriner ihtiyacı dahil. Voyage Easily ile denizde in­sanlar her zaman keyifli olacak. Acil yardım butonu aslında bir işletim mekanizmasıdır yani denizde yalnız değilsiniz bu da şu an­lama geliyor başınıza gelebilecek her türlü acil olumsuz bir durumu anında bildirerek o alanda yardım isteyeceğiniz bir yer olması ki bence yapmış olduğumuz sistemin en büyük özelliklerinden birisi. Harici olarak yine deniz aracı sahibinin envanterini kayıt altında tutacağı bir alan ve planlı bakım sistemi de mevcut. Farklı alanlara olan talep şu an inanılmaz favori ki, şahsım adına söylemem gerekirse teknemde herhangi bir lokasyon da kedime mama, yatıma bakım, eşime kuaför, bulmak benim de hoşuma gider.

Verdiğiniz bütünleşik hizmetlere bak­tığımızda, müşteriler açısından aslında bir kontrol odası işlevi görüyorsunuz denebilir mi?

Tabii ki kurumsal üyelerimize baktığımız­da dahi, alanında uzman, yapmış olduğu kaliteli hizmetlerle adından söz ettiren fir­malar... Yani kurumsal üyelikte de bir seçi­ciliğimiz söz konusu. Zaten sistem üzerinde de puanlama, yorumlama gibi belirli yat ve tekne sahibinin kalite döngüsüne katkıda bulunacağı alan mevcut. Fakat tekne sahibi için en önemli özellik ve denetim mekaniz­ması, o tekne için atadığımız enspektörler. İş öncesi ve sonrası resimler, yapılan işle­min kontrolü ve 24 saat boyunca istedikleri an danışabilmek bence en önemli özellik ve kontrol mekanizması.

Verdiğiniz hizmetler sadece özel yat sa­hipleri için değil sanırım. Gezi tekneleri ya da Boğaz’da hizmet veren yolcu tekne­leri de dahil mi buna?

Herhangi bir sınırlamamız yok bize ihtiyaç duyan her deniz aracı ve sahibine hizmet verebiliriz ki çok yakında yeni yüzümüz ve uygulamamız ile benim kanaatim her kaptanın ve deniz aracı sahibinin telefo­nunda olması gereken bir uygulama haline gelecektir.

Pandemi süreci sizleri nasıl etkiledi? Bu döneme uyum adına ne tür çalışmalar yaptınız?

Pandemi süreci online bir hizmet sunma­mız sebebi ile bizi çok fazla etkilediğini düşünmüyorum, fakat firmamız adına bizde temkinli adımlar atmak durumunda­yız daha tedbirli hareket ediyoruz.

Denizcilik özelinde yeni yıl ile ilgili bek­lentileriniz neler?

Bence bu yıl denizcilik yılı olacağını düşü­nüyorum, denize ilgi ve sevgi her geçen gün artıyor bu çok güzel bir durum.

Son olarak tekrar ekibe dönmek istiyo­rum. Eğitim çalışmalarınız var mıdır? İnsan kaynakları politikanızdan bahseder misiniz?

Denizcilik mesleği, buna hobi olarak bak­mamız durumu da dahil iyi bir eğitim ve uygulama isteyen bir meslek. Bu anlamda denizcilik eğitimi ile ilgili, Türkiye’nin önde gelen denizcilik eğitimi veren kurumlar da bünyemizde yer almakta. Gerek kendi per­sonelimiz gerekse de yat ve tekne sahipleri ve çalışanları çok kolay bir şekilde sayfamız üzerinden eğitim talepleri oluşturabilmekte.

Sistemimizde, olmazsa olmazımız denizci meslektaşlarımız için de bir alanımız mev­cut. Tekne ve yat sahipleri personel talebini sistem içerisinden oluşturabilmekte ve biz sistemde bulunan kendi personel havuzu­muzdan yönlendirmekteyiz. Fakat burada belirli kriterlerimiz mevcut. Deneyim ve yabancı dil bilgisi gibi konularda...

Son olarak eklemek istedikleriniz…

Yeni yılın ve yeni sezonun herkes için sağ­lık, mutluluk, huzurlu, başarı ve sevgi dolu geçmesini temenni ederim.

Not: Bu röportaj Deniz Endüstri dergimizin Mart-Nisan 2021 - 77. sayısında yayımlanmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.