1. HABERLER

  2. YURT

  3. "Yüzen Ahır" 35 derece sıcakta kapı pencere açtırtmıyor
"Yüzen Ahır" 35 derece sıcakta kapı pencere açtırtmıyor

"Yüzen Ahır" 35 derece sıcakta kapı pencere açtırtmıyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki Çelebi Limanı'na yanaşan 'RAMİ M' adlı gemide 7 bin büyükbaş hayvan bulunuyor. 

A+A-

Gemiden yayılan kötü koku nedeniyle Bandırma'da vatandaşlar 35 derece sıcaklıkta kapı pencere açamaz duruma geldi. Şehrin ortasında bulunan limanda hayvan indirme ve bindirme işlemlerini yavaş yapılmasına vatandaşlar da tepki gösterdi.

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, liman içindeki tahliyenin daha kısa sürede yapılması ve gemilerin liman içine girmemesi yönünde talepte bulundu. Ancak tahliye konusundaki aksaklıklar nedeniyle Bandırmalılar yaz aylarında unutamayacakları bir kötü kokuyla baş başa kaldı.

Çelebi Holding Genel Müdürü Gürkan Bayır ve TCDD Liman İşletme Müdürü Orhan Kılıç Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun'u geçtiğimiz günlerde makamında ziyaret etmişlerdi. Başkan Tosun hayvan tahliyesi sırasında yayılan kötü kokunun Bandırma'yı çok olumsuz etkilediğini belirterek "Liman içindeki tahliyenin çok daha kısa sürede yapılmasını ve gümrük işlemleri tamamlanıncaya kadar gemilerin liman içine girmemesi yönünde talebimiz oldu." şeklinde konuşmuştu.

Çelebi Holding Genel Müdürü Gürkan Bayır "Başkanın talepleri doğrultusunda gümrük işlemlerinin bitiminden sonra gemilerin limana sokulması ve tahliyelerin daha kısa sürede bitirilmesi yönünde fikir birliği içindeyiz" diyerek Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun'un talebini doğrulamış ve bu konuda hassasiyet göstereceklerini vurgulamıştı. Ancak tahliye konusundaki aksaklıklar nedeni ile Bandırmalılar yaz aylarında unutamayacakları bir kötü kokuyla baş başa kaldı.

Vatandaşların yaz ayında pencerelerini açamaması ve Bandırma'ya bu kötü koku nedeni ile çözüm bulunamaması ayrıca gemide ki hayvanlar ile birlikte gelen sinek ve bir sürü haşerattan oldukça rahatsız olduklarını ifade ettiler.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.