1. HABERLER

  2. YURT

  3. Meteoroloji'den İstanbul dahil çok sayıda il için 'sarı' alarm
Meteoroloji'den İstanbul dahil çok sayıda il için 'sarı' alarm

Meteoroloji'den İstanbul dahil çok sayıda il için 'sarı' alarm

Meteoroloji'nin yeni hava durumu raporuna göre, bugünden itibaren hava sıcaklıkları düşüşe geçiyor.

A+A-

İstanbul'da dün 17 derece olan sıcaklık, bugün 12 dereceye kadar düşecek. Hafta sonunda ise kar yağışı yurdun kuzeybatısından giriş yapacak. Yağışların, Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevreleri ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Aralık'a ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Bugünden itibaren ülke genelinde soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Hava sıcaklığının Kuzeybatı kesimlerde kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte hissedilir derecede (4 ila 12 derece) azalacağı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji ayrıca, 7 il için sarı kodlu uyarı da yaptı. Sarı kodlu uyarı yapılan iller şöyle: 

Balıkesir, Çanakkale ve Kırklareli için turuncu, Bursa, Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ.

Kar yağışı uyarısı
Son değerlendirmelere göre, Marmara, Kıyı Ege, Antalya, Isparta, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevreleri ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Rüzgarın; Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.