1. HABERLER

  2. YURT

  3. İstanbul'da trafiğe girenler para ödeyecek, bazı ilçeler ücretli olacak
İstanbul'da trafiğe girenler para ödeyecek, bazı ilçeler ücretli olacak

İstanbul'da trafiğe girenler para ödeyecek, bazı ilçeler ücretli olacak

Londra, Stockholm ve Milano gibi bazı şehirlerde trafiğin yoğun olduğu bölgelere giren taşıtlardan ücret alınıyor. Benzer bir uygulamanın İstanbul’da ilk etapta Eminönü ve Kadıköy için hayata geçirilmesi gündeme geldi.

A+A-

Geçen senenin Aralık ayında İstanbul’un trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen, insan ve çevre odaklı 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı'nın (SKUP) tanıtımı yapılmıştı. SKUP projesinin önemli bir ayağını da Düşük Salım Bölgeleri (DSB) uygulaması oluşturuyor. Düşük Salım Bölgeleri (DSB), düşük karbona geçiş teması altında kentin ulaşım sisteminin çevre dostu hale gelmesi ve ulaşımdan kaynaklanan sera gazı salımlarını azaltmayı hedefliyor.

TÜRKİYE'DE BİR İLK
Bu uygulamada, standartlara uygun olmayan taşıtlar, alanı hiç kullanamayacak veya 'kirleten öder' prensibine göre belli bir fiyat karşılığında kullanabilecek. İlk DSB pilot projesinin, Tarihi Yarımada’da (Eminönü) yapılması ve devamında ise Kadıköy’de (Moda) uygulanması planlanıyor.

Trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla hayata geçirilecek bir diğer uygulama ise, 'Tıkanıklık fiyatlandırması'. Bu uygulama ile özel otomobil kullanıcıları belli bir bölgeye giriş karşılığında ücret ödeyecek. Sistemin pilot uygulaması, Tarihi Yarımada’da (Eminönü) yaklaşık 6 kilometrekarelik bölgede yapılacak.

KENDİ MAHALLESİNE PARK EDENE 'DÜŞÜK ÜCRET'
SKUP kapsamında mahallelerdeki ücretli otoparkları kullanacak İstanbullular, kendi mahallelerinde park yaptıklarında ise düşük ücret ödeyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.