1. HABERLER

  2. IMO - AB

  3. IMO'dan Arktik Denizlerindeki Tehlikeleri Azaltmak İçin Yeni Kılavuzlar
IMO'dan Arktik Denizlerindeki Tehlikeleri Azaltmak İçin Yeni Kılavuzlar

IMO'dan Arktik Denizlerindeki Tehlikeleri Azaltmak İçin Yeni Kılavuzlar

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), Arktik deniz ortamındaki kirliliği önlemeye yönelik önemli adımlar attı.

A+A-

IMO'nun Kirliliği Önleme ve Müdahale Alt Komitesi (PPR 11), 19-23 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen toplantılarında Arktik kirliliğini ele aldı ve etkili çözümler geliştirmeye odaklandı.

Kapsamlı tartışmaların ardından, PPR 11, Arktik deniz ortamındaki kirliliği azaltmak için önemli bir belge olan "Arktik Kirliliği Önleme Kılavuz Taslaklarını" son haline getirdi. Bu taslaklar, IMO'nun Deniz Çevresini Koruma Komitesi'ne (MEPC) sunulmak üzere hazırlandı.

Lloyd's Register'ın raporlarına göre, PPR 11'de kabul edilen önemli hususlar arasında şunlar bulunuyor:

Uluslararası denizcilik faaliyetlerinden kaynaklanan siyah karbon emisyonlarının Kuzey Kutbu üzerindeki etkisini azaltmayı hedefleyen kontrol önlemlerine ilişkin en iyi uygulamalara dair taslak kılavuzlar. Bu kılavuzların, Ekim 2024'te MEPC 82'de onaylanması bekleniyor.

Siyah karbon emisyonlarının ölçümü, izlenmesi ve raporlanmasına ilişkin taslak kılavuzlar. MEPC 82'de onaylanması öngörülen bu kılavuzlar, Arktik bölgesindeki karbon salınımını daha etkin bir şekilde izlemeyi ve değerlendirmeyi amaçlıyor.

Arktik sularda gemilerde kullanılan yüksek kükürtlü yakıtın (HFO) kullanımını ve taşınmasını azaltmaya yönelik hafifletme tedbirlerine ilişkin ilkeleri içeren taslak kılavuzlar. Üye Devletlerin erkenden bu yönergeleri kullanması için bir çağrıyla birlikte, bu kılavuzların Ekim 2024'te hayata geçmesi planlanıyor.

Arktik denizlerinin hassas ekosistemine yönelik bu önlemler, bölgedeki çevresel riskleri azaltmayı ve deniz yaşamını korumayı hedefliyor. IMO'nun aldığı bu kararlar, uluslararası denizcilik topluluğunun çevresel sorumluluğunu artırmaya yönelik önemli bir adım anlamına geliyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.