1. HABERLER

  2. YURT

  3. 'Dünyanın en yaşlı yelkencisi' unvanını alacaktı yaşamını yitirdi
'Dünyanın en yaşlı yelkencisi' unvanını alacaktı yaşamını yitirdi

'Dünyanın en yaşlı yelkencisi' unvanını alacaktı yaşamını yitirdi

Ekim ayında düzenlenecek yarışmalarda dünyanın en yaşlı yelkencisi unvanını alması beklenen 91 yaşındaki Kaptan Emin Buldanlı yaşamını yitirdi.

A+A-

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen The Bodrum Cup Yelkenli Ahşap Yat Yarışları'na 34 yıl üst üste ‘Büyük Yunus’ teknesi ile katılarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na aday olan ve bu yıl katılım ile dünyanın en yaşlı yelkencisi unvanını alması beklenen 91 yaşındaki Emin Buldanlı bugün teknesini kontrol için geldiği Marmaris'te kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

The Bodrum Cup yarışmaları onursal Başkanı Erman Aras, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, “Emin abi uluslararası yelkenli ahşap yat yarışmalarının düzenlendiği ilk günden bu yana bizimle birlikte oldu. 26 yıl üst üstü Büyük Yunus ile birincilik kazandı. Bu yıl yapılacak yarışmalara katılmak için teknesini hazırlamak üzere Marmaris'e gelmişi. Kanser rahatsızlığını atlatmıştı ve bu yıl yine yarışlara katılarak 91 yaşında dünyanın en yaşlı yelkencisi ünvanını alacaktı. Denzciliğimiz önemli bir değerin kaybetti” dedi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.