1. HABERLER

  2. YURT

  3. Deprem bölgesinden 659 vatandaş deniz yoluyla tahliye edildi
Deprem bölgesinden 659 vatandaş deniz yoluyla tahliye edildi

Deprem bölgesinden 659 vatandaş deniz yoluyla tahliye edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye yardımların ulaştırılması ve buralardan ayrılacakların tahliyesi için yürütülen çalışmalara odaklandı.

A+A-

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremler sonrası yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verildi.

Bakanlığa bağlı kurumların misafirhaneleri, şantiyeleri ve idari binalarının depremzedelerin kullanımına açıldığı belirtilen açıklamada, bölgeye konteyner ve çadır desteğinin de sağlandığı bildirildi.

Özellikle Hatay'a ulaştırılacak yardımlarda deniz yolunun da alternatif olarak kullanıldığı vurgulanan açıklamada, İskenderun Limanı'ndaki yangının tam olarak söndürüldüğü hatırlatıldı.

Açıklamada, hurdaya dönmüş yaklaşık 1500'den fazla konteynerin tek tek istiften çekildiği belirtilerek, bundan sonraki süreçte de yanan konteynerlerin sahadan alınarak limanın rehabilite edilmesinin planlandığı bildirildi.

İskenderun Limanı'na Ro-Ro ve yolcu gemilerinin yanaşarak insani yardımların da ulaştırıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Deprem bölgesine deniz yoluyla insani yardım ve özellikle iş makinelerini nakliye etmek için ilk gemiler İstanbul, İzmir ve KKTC'den ilk 24 saatte yüklenmeye başlandı. 12 ticaret gemisinden 8'i İskenderun Körfezi limanlarına, biri Mersin'e bugüne kadar yüklerini boşalttı. Bu 9 gemide, 290 tır insani yardım malzemesi, vinçler dahil 338 iş makinesi, 4 yüklü akaryakıt tankeri ve 809 destek personeli bulunmaktadır. Bu gemilerin dönüşlerinde 659 vatandaşımız deniz yoluyla bölgeden tahliye edilmiştir. Ayrıca, 38 büyük balıkçı gemisi ile Mersin ve Adana'dan sürekli insani yardım malzemesi, seyyar tuvaletler ve jeneratör gibi gıda ve diğer yardım malzemeleri kara trafiğini baypas edilerek Çevlik Balıkçı (Samandağ) Barınağı'na gönderilmiş olup, bu faaliyete devam edilmektedir. Ayrıca bu tekneler dönüşlerinde tahliye operasyonu da gerçekleştirmeye devam etmektedir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.