Deniz Bülten
  • GÜNCEL
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • IMO - AB
  • DENİZ VE ÇEVRE
  • BOĞAZLAR
  • SEKTÖRDEN
  • YURT
  • YAT - MARİNALAR
  • Kategoriler
    • Bilim ve Teknoloji
    • Boğazlar
    • Deniz Kazaları
    • Deniz Ticaret
    • Deniz Turizmi
    • Deniz ve Çevre
    • Dünya
    • Eğitim
    • Ekonomi
    • Enerji
    • Gemi İnşa
    • Güncel
    • IMO - AB
    • Kruvaziyer Turizmi
    • Kültür - Sanat - Tarih
    • Kurumsal
    • Limanlar
    • Lojistik
    • Röportajlar
    • Savunma Sanayi
    • Sektörden
    • Şirket Haberleri
    • Spor
    • Su Ürünleri
    • Yat - Marinalar
    • Yurt
  • Foto Galeri
    • Dünya
    • Fuarlar
    • Kurumsal
    • Sektörden
    • Tarih
  • Web TV
    • Deniz Kazaları
    • Gemi İnişleri
    • Savunma Sanayi
  • Diğer
    • Yazarlar
    • Manşetler
    • Günün Haberleri
    • Gazete Manşetleri
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
    • Sitene Ekle
    • İletişim
  • Lojistik Devi Rotayı Temiz Denizlere Çevirdi
  • Afrika Denizlerinde 11 Milyar Dolarlık Sessiz Kayıp
  • Küresel Petrol Şoku: Körfez Savaşı’nı Aştı
  • Denizcilik Sektörü Ankara’da Yeni Bir Merkeze Kavuştu
  • ABD’den Hint Okyanusu’nda Tanker Operasyonu
  • Kapt. Orhan Kasap’tan Küresel Mesaj: “Gemi İnsanları Sektörün Temeli”
  • Türk Su Ürünleri Dünya ile Buluştu
  • Rafting Mahalli Ligi Başladı
  • İstanbul Boğazı Yarın Deniz Trafiğine Kapatılacak
  • Güney Çin Denizi’nde Dengeleri Değiştirecek İnşa
İstanbul13 °C
    1. HABERLER

    2. Deniz Yolu Haberleri

    Dünyadaki Petrol Talebinin Yüzde 70'i Stratejik Boğazlardan TaşınıyorDünyadaki Petrol Talebinin Yüzde 70'i Stratejik Boğazlardan TaşınıyorDünyadaki günlük 100 milyon varili aşan petrol talebinin yaklaşık yüzde 70'i Malakka ve Hürmüz Boğazı başta olmak üzere stratejik "dar geçitler" ve deniz taşımacılığında önemli bir alternatif rota olan Ümit Burnu üzerinden taşınıyor.
    Orta Doğu'daki gerilimler deniz taşımacılığını yeniden şekillendiriyorOrta Doğu'daki gerilimler deniz taşımacılığını yeniden şekillendiriyor
    Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirleri yarı yarıya azaldıRusya'nın petrol ve doğal gaz gelirleri yarı yarıya azaldıRusya Maliye Bakanlığı, petrol ve doğal gaz gelirlerinin ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 50,1 azalarak 393 milyar rubleye (yaklaşık 5 milyar dolar) gerilediğini bildirdi.
    İhracatın yükünün büyük payını gemiler üstlendiİhracatın yükünün büyük payını gemiler üstlendi
    Deniz yoluyla taşınacak tehlikeli yüklere ilişkin düzenleme yapıldıDeniz yoluyla taşınacak tehlikeli yüklere ilişkin düzenleme yapıldıDeniz yoluyla taşınacak tehlikeli yüklerin taşıma, elleçleme ve tartım kurallarına ilişkin esaslar tespit edildi.
    Yılın ilk yarısında ihracatın yüzde 57'si deniz yoluyla gerçekleştirildiYılın ilk yarısında ihracatın yüzde 57'si deniz yoluyla gerçekleştirildi
    Güllük–Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı BaşladıGüllük–Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı BaşladıMuğla Büyükşehir Belediyesi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda Güllük-Kıyıkışlacık arasında deniz yolu toplu taşıma seferlerini başlattı. Yaz sezonu boyunca sürecek olan seferler bölgeye ekonomik ve sosyal katkı sağlayacak.
    Türkiye'nin ihracat yükünü deniz yolu sırtlıyorTürkiye'nin ihracat yükünü deniz yolu sırtlıyor
    AB ülkeleri Rus petrolüne uygulanan tavan fiyatı düşürmek istiyorAB ülkeleri Rus petrolüne uygulanan tavan fiyatı düşürmek istiyorAvrupa Birliği (AB) üyesi 6 ülke, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan ham petrole uygulanan varil başına 60 dolarlık tavan fiyatın daha da düşürülmesini istedi.
    İki ülke 53 yıl aradan sonra deniz ticaretine imza attıİki ülke 53 yıl aradan sonra deniz ticaretine imza attı
    Yunanistan'da deniz yolu ulaşımındaki grev 48 saat uzatıldıYunanistan'da deniz yolu ulaşımındaki grev 48 saat uzatıldıYunanistan'da deniz yolu ulaşımı çalışanlarının 22 ve 23 Ekim için ilan ettiği 48 saatlik grev, 48 saat daha uzatıldı.
    Liman ve deniz yollarının küresel bağlantıdaki önemi Selanik'teki forumda ele alındıLiman ve deniz yollarının küresel bağlantıdaki önemi Selanik'teki forumda ele alındı
    Küresel deniz yolu ticaretinin rotası büyük ölçüde değiştiKüresel deniz yolu ticaretinin rotası büyük ölçüde değiştiİsrail'in Gazze'de bir yıldır aralıksız sürdürdüğü saldırılar sonrası bölgede tırmanan gerilimle Kızıldeniz'deki ticaret hacminde tarihi düşüş görülürken, küresel deniz yolu ticaretinin yüzde 10'unu oluşturan rota bir yılda büyük ölçüde değişti.
    'Deniz yolu taşımacılığı Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlıyor''Deniz yolu taşımacılığı Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlıyor'
    Tuzla-Pendik-Büyükada deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldıTuzla-Pendik-Büyükada deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldıİstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, Tuzla-Pendik-Büyükada arasında deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı.
    Türkiye ihracatının yüzde 57'si deniz yoluyla gerçekleştiTürkiye ihracatının yüzde 57'si deniz yoluyla gerçekleşti
    AB Komisyonu Başkanı'ndan Gazze'ye deniz koridoru açıklamasıAB Komisyonu Başkanı'ndan Gazze'ye deniz koridoru açıklamasıAvrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen,  Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda GKRY'den Gazze'ye deniz yoluyla yardım gönderme girişimiyle ilgili konuştu.
    İsrail'in Gazze'ye deniz yoluyla insani yardım girişine izin vereceği iddia edildiİsrail'in Gazze'ye deniz yoluyla insani yardım girişine izin vereceği iddia edildi
    Kızıldeniz'deki güvenlik krizi, deniz ulaşımını alternatif yollara kaydırdıKızıldeniz'deki güvenlik krizi, deniz ulaşımını alternatif yollara kaydırdıYemen'de İran destekli Husilerin Kızıldeniz'den geçen İsrail ile ilişkili gemilere saldırıları sonrasında, Afrika'nın güneyindeki Ümit Burnu'ndan geçen deniz ticaret yolundaki hareketlilik, ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 67'lik bir artış gösterdi.
    İzmir ile Marsilya arasında denizyolu alanında işbirliğinin tohumları atıldıİzmir ile Marsilya arasında denizyolu alanında işbirliğinin tohumları atıldı
    İhracatta "deniz yolu" tercihi değişmediİhracatta "deniz yolu" tercihi değişmediTürkiye'de deniz yoluyla yapılan ihracat, navlun fiyatlarının da düşük seyrettiği bu yılın 8 ayında yaklaşık 93 milyar dolar oldu.
    Çin ve Güney Amerika arasında yeni nakliye rotası başlatıldıÇin ve Güney Amerika arasında yeni nakliye rotası başlatıldı
    Türkiye'yi 5 ayda deniz yoluyla 299 binden fazla turist ziyaret ettiTürkiye'yi 5 ayda deniz yoluyla 299 binden fazla turist ziyaret ettiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yılın ocak-mayıs döneminde kruvaziyer yolcu sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 114 artarak 299 bini aştığını bildirdi.
    2023'te ihracatın yüzde 57'si gemilerle gerçekleştirildi2023'te ihracatın yüzde 57'si gemilerle gerçekleştirildi
    Ford Otosan üretilen araçları deniz yoluyla gönderecekFord Otosan üretilen araçları deniz yoluyla gönderecekKocaeli'de bulunan Ford Otosan fabrikasında üretilen araçlar, İstanbul'a deniz yoluyla gönderilecek.
    Doğal afetlerde neden deniz köprüsü kuramıyorlar?Doğal afetlerde neden deniz köprüsü kuramıyorlar?
    Deprem bölgesinden 659 vatandaş deniz yoluyla tahliye edildiDeprem bölgesinden 659 vatandaş deniz yoluyla tahliye edildiUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye yardımların ulaştırılması ve buralardan ayrılacakların tahliyesi için yürütülen çalışmalara odaklandı.
    • Bilim İnsanları Uyardı: Arktik’te Erime HızlanıyorBilim İnsanları Uyardı: Arktik’te Erime Hızlanıyor
    ÇOK OKUNANLAR
    • Lojistik Devi Rotayı Temiz Denizlere ÇevirdiLojistik Devi Rotayı Temiz Denizlere Çevirdi
    • Denizcilik Sektörü Ankara’da Yeni Bir Merkeze KavuştuDenizcilik Sektörü Ankara’da Yeni Bir Merkeze Kavuştu
    • ABD’den Hint Okyanusu’nda Tanker OperasyonuABD’den Hint Okyanusu’nda Tanker Operasyonu
    • Küresel Petrol Şoku: Körfez Savaşı’nı AştıKüresel Petrol Şoku: Körfez Savaşı’nı Aştı
    • Kapt. Orhan Kasap’tan Küresel Mesaj: “Gemi İnsanları Sektörün Temeli”Kapt. Orhan Kasap’tan Küresel Mesaj: “Gemi İnsanları Sektörün Temeli”
    ×
    Deniz Bülten
    • Ana Sayfa
    • Künye
    • İletişim
    • RSS
    Tüm Hakları Saklıdır © 2016

    Deniz Bülten

     |  0541 857 21 41  |  Haber Scripti

      Günün Öne Çıkan Haberleri

      • Lojistik Devi Rotayı Temiz Denizlere Çevirdi
      • Denizcilik Sektörü Ankara’da Yeni Bir Merkeze Kavuştu
      • ABD’den Hint Okyanusu’nda Tanker Operasyonu
      • Küresel Petrol Şoku: Körfez Savaşı’nı Aştı
      • Kapt. Orhan Kasap’tan Küresel Mesaj: “Gemi İnsanları Sektörün Temeli”
      • Afrika Denizlerinde 11 Milyar Dolarlık Sessiz Kayıp
      • Türk Su Ürünleri Dünya ile Buluştu
      • ABD Başkanı Trump, İran'la Geçici Ateşkesi Uzattığını Açıkladı
      • İstanbul Boğazı Yarın Deniz Trafiğine Kapatılacak
      • Çin’in İHA Gemisi Yola Çıktı: Sıçuan Deneme Seyrinde
      • Columbia CEO’su Görevden Ayrıldı
      • Denizde Kayıp: 6 Kişilik Mürettebat Aranıyor
      • İran’dan ABD’ye Mesaj: Görüşme İptal
      • İran’dan “kırmızı çizgi” uyarısı: Gemilere el konuldu
      • İran Bağlantılı Tankerler, ABD Ablukasını Aştı