1. HABERLER

  2. YURT

  3. Yüzen bilim akademisi Akademik Ioffe İstanbul'da
Yüzen bilim akademisi Akademik Ioffe İstanbul'da

Yüzen bilim akademisi Akademik Ioffe İstanbul'da

Rusları yüzen bilim üssü Akademik Ioffe, bu sabah Haliç'e demirledi. Rusya Bilimler Akademisi’ne bağlı ve P. P. Şirşov Okyanus Bilimleri Enstitüsü’nün çalışmalarını da yürüttüğü okyanusdaki araştırmalar için kullanılıyor.

A+A-

Dün Yalova'dan ayrılan Akademik Ioffe, Galata ve Atatürk köprülerini geçerek gece yarısı 00.00 sıralarında Haliç'e demir attı.

20'YE YAKIN BİLİM İNSANI VE 15 MÜRETTEBAT
Deprem araştırmaları ve okyanus tabanındaki uzak mesafeli sesler üzerine deneylerde uzmanlaşmış gemide 20'ye yakın bilim insanı ve 15 mürettebat bulunuyor.

ADINI SOVYET BİLİM FİZİKÇİDEN ALIYOR
Benzersiz bir bilimsel tesis diye değerlendirilen Akademik Ioffe'nin uzunluğu 117 metreye ulaşıyor. Sovyet bilim insanı fizikçi Abram Fedoroviç Ioffe'den adını alan gemi 1988 yılında inşaa edildi.

DANİMARKA EL KOYMUŞTU
2019'a kadar One Ocean Expeditions LTD şirketine kiralanan gemi 2018 yılında Kanada'da karaya oturdu. One Ocean Expeditions LTD şirketi ile yaşanan ihtilaf nedeniyle 2021 yılının Kasım ayında Danimarka'da Akademik Ioffe'ye el konuldu. Bir aylık müzakereler sonucunda gemi 2021'in Aralık ayında serbest bırakıldı. 

YETKİLİLER AÇIKLAMA YAPMADI
Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma, Haliç'e demirleyen 117 metrelik geminin geliş sebebi ile ilgili açıklama yapmaktan çekindi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.