1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARET

  3. Yunan Armatörler Suezmax Tankerler İçin Yatırımı Arttırıyor
Yunan Armatörler Suezmax Tankerler İçin Yatırımı Arttırıyor

Yunan Armatörler Suezmax Tankerler İçin Yatırımı Arttırıyor

Yunanistan'ın denizcilik sektörü, son zamanlarda Suezmax tankerlerine yönelik yatırımlarını hızlandırıyor. Suezmax segmentindeki artan siparişler, ülkedeki gemi sahiplerinin yeni inşa tankercilere olan ilgisini artırıyor.

A+A-

George Economou'un sahibi olduğu Cardiff Marine ve Spiros Polemis tarafından kontrol edilen Polembros Shipping, Çin'deki tersanelerle 157.000 dwt'luk iki ve bir adet Suezmax tanker için sözleşme imzaladı.

Yunanistan'daki brokerlere göre, Cardiff Marine, her biri 83 milyon dolar değerindeki yıkayıcılarla donatılmış Suezmax tankerleri için Jiangsu New Hantong tersanesi ile anlaştı. Teslimatın 2026'da gerçekleşeceği belirtiliyor.

Polembros ise geçen yıl iki gemi için benzer bir sipariş verdikten sonra, LNG özellikli yıkayıcılarla donatılmış yeni bir inşa için New Times Shipbuilding'den rezervasyon yaptırdı. Siparişin erken teslimat tarihi ve fiyatı hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Bu siparişler, George Procopiou'nun Dynacom'unun da New Times'ta 83 milyon dolara mal olan ve 2027'de teslim edilecek bir çift Suezmax tanker için anlaşma yapmasıyla örtüşüyor.

Diğer Yunan gemi sahipleri de benzer şekilde hareket ediyor. Latsco, Hyundai Vietnam'dan toplamda 280 milyon dolarlık değeri olan dört adet LR2 siparişi verirken, Chemnav ise Güney Kore'deki K Shipbuilding'den metanol ve LNG'ye hazır bir tankerle sözleşme imzaladı.

Yunanistan'ın denizcilik sektöründeki bu hareketlilik, uluslararası tanker piyasasında Yunan gemi sahiplerinin etkinliğini artırmaya devam ediyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.