1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Yıldırım, Dearsan’ın ilk kez ‘Türkiye ile çalışacağını’ açıkladı
Yıldırım, Dearsan’ın ilk kez ‘Türkiye ile çalışacağını’ açıkladı

Yıldırım, Dearsan’ın ilk kez ‘Türkiye ile çalışacağını’ açıkladı

Dearsan adlı Türk askeri gemi tersanesinin sahibi olan Aziz Yıldırım, savunma sanayii ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

A+A-

Ekonomi basınıyla kahvaltıda bir araya gelen Aziz Yıldırım, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye merkezli askeri gemi üreticisi Dearsan adlı şirketin sahibi olan Yıldırım, “Türkmenistan’da 45 donanma gemisi yaptık. Katar, Nijerya, Tanzanya’ya gemiler yaptık. Bugüne kadar Türkiye’yle çalışmıyorduk. İlk kez ocak ayında savunma sanayi anlaşması yaptık, gemi yapacağız. Allah’a şükür iyi kazanıyoruz. Parayı harcayacak yer arıyorum.” dedi.

Tuzla Sınıfı Karakol Gemileri ve Römorkörler
Aziz Yıldırım’ın açıklamaları, sosyal medyada gündem oldu ve binlerce yorum aldı. Son dönemde Türkmenistan’a ihracatlarıyla dikkat çeken Dearsan, kısa süre önce de Katar ile 2 adet hücumbot üretimine yönelik sözleşme imzaladı.

Ancak SavunmaSanayiST tarafından derlenen bilgilere göre; Dearsan, söylenenin aksine daha önce Türk Donanması için çeşitli gemilerin üretimini gerçekleştirdi. Türk Deniz Kuvvetleri envanterinde 16 adet bulunan TUZLA Sınıfı Karakol Gemisi ile TCG KIZILIRMAK ve TCG YEŞİLIRMAK Römorkörleri, geçtiğimiz dönemde Dearsan Tersanesi tarafından üretilerek kullanıma alındı.

Öte yandan Aziz Yıldırım’ın sahibi olduğu Dearsan tersanesi; firkateyn, korvet, hücumbot ve römorkörlere ilaveten, insansız deniz aracı da geliştirmiş durumda. Şirket, özel sektör firması olması hasebiyle askeri gemi üretimi de gerçekleştiren Koç Grubu’na ait RMK Tersanesi’nin rakibi olarak görülüyor.

Kaynak: SavunmaSanayiST.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.