1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeşil Dönüşüm Denizcilik Sektöründe İstihdam Patlaması Yaratabilir
Yeşil Dönüşüm Denizcilik Sektöründe İstihdam Patlaması Yaratabilir

Yeşil Dönüşüm Denizcilik Sektöründe İstihdam Patlaması Yaratabilir

Karbondan arındırma çabaları, küresel denizcilik endüstrisinde devrim niteliğinde bir değişim başlatıyor.

A+A-

Küresel Denizcilik Forumu'nun (GMF) son raporuna göre, bu dönüşümün bir sonucu olarak önümüzdeki on yıllarda denizcilik sektöründe dört milyondan fazla yeni iş oluşturulabilir.

Rapora göre, denizcilik endüstrisindeki bu büyük istihdam patlaması, sıfır emisyonlu deniz yakıtlarına geçişin hızlanmasıyla tetiklenecek. GMF'nin karbonu azaltma direktörü Jesse Fahnestock, "Bu, yeşil dönüşümün ne kadar geniş kapsamlı ve dönüştürücü olabileceğinin bir göstergesi." diyor.

Gelecek on yılda, yenilenebilir enerji üretimi, hidrojen üretimi ve e-yakıt üretimi gibi alanlarda kritik fırsatlar ortaya çıkacak. Rapora göre, bu alanlarda yapılan yatırımların artmasıyla birlikte, denizcilik ve denizcilik tedarik zincirinde çalışanların sayısı 2050 yılına kadar ikiye katlanabilir.

yesil-donusum.jpeg

Raporda öne çıkan noktalardan biri de, yeni işlerin çoğunun 2030'lu yıllarda yaratılacağı öngörüsü. Bu dönem, sektörün karbon salınımını azaltma hedeflerine ulaşmak için kritik bir zaman dilimi olarak değerlendiriliyor. Alternatif yakıtların benimsenmesi ve hidrojene dayalı e-yakıtların kullanımının artmasıyla, yeşil işlerin sayısının hızla artması bekleniyor.

Ancak, bu büyük değişimin gerçekleşmesi için ciddi yatırımların yapılması gerekiyor. Yenilenebilir altyapının geliştirilmesi, hidrojen üretimi ve e-amonyak yakıt üretim tesislerinin kurulması için trilyonlarca dolarlık yatırımların yapılması bekleniyor. Bu yatırımların yanı sıra, denizcilik endüstrisindeki bu dönüşümün diğer sektörlere de ilham kaynağı olması bekleniyor.

GMF'nin raporu, bu dönüşümün denizcilik endüstrisine ve daha geniş ekonomiye sağlayacağı faydaları vurguluyor. Karbon salınımını azaltma çabalarının, yeşil işlerin yaratılması üzerinde önemli bir etkiye sahip olacağı belirtiliyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.