1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yemen'in Güneydoğusunda MSC Gemisi Husi Füzesiyle Hedef Alındı
Yemen'in Güneydoğusunda MSC Gemisi Husi Füzesiyle Hedef Alındı

Yemen'in Güneydoğusunda MSC Gemisi Husi Füzesiyle Hedef Alındı

Yemen'in güneydoğusunda, MSC Sky II adlı konteyner gemisi, Husi militanları tarafından füze saldırısına maruz kaldı.

A+A-

Saldırı, bölgedeki gerginliği artırırken, gemide bulunan mürettebatın durumunun iyi olduğu bildirildi.

Saldırı hakkında bilgi veren UK MTO yetkilileri, geminin zarar gördüğünü ancak tüm mürettebatın güvende olduğunu açıkladı. Gemide meydana gelen hasarın boyutu henüz netlik kazanmamış olsa da, MSC Sky II'nin Abu Dabi'ye doğru ilerlediği sırada Aden'in 91 deniz mili güneydoğusunda saldırıya uğradığı belirtiliyor.

Husi militanların saldırıya ilişkin açıklaması bölgedeki gerilimi artırırken, Yemen Silahlı Kuvvetleri ise deniz kuvvetleri tarafından bir dizi deniz füzesiyle gerçekleştirilen hedefleme operasyonu olduğunu ileri sürdü. Ancak, güvenlik firması Dryad Global'ın bildirdiğine göre, füzelerden biri hedefini ıskalarken diğeri geminin konaklama bloğuna çarparak yangına neden oldu. Yangına hızla müdahale edilerek kontrol altına alındı.

Öte yandan, Dryad Global'ın ARMS Deniz Güvenliği haftalık raporu, geminin bir İsrail bağlantısına sahip olabileceği konusunda spekülasyonlara yol açtı. Bu iddia, bölgedeki siyasi çekişmelerin ve çatışmaların daha derin bir boyutta olduğunu düşündürüyor.

Gemide yaşanan olaylar, ABD CENTCOM tarafından da doğrulandı. İran destekli Husi teröristlerinin, Yemen'den Aden Körfezi'ne yönelik gerçekleştirilen saldırıda gemiye iki füze ateşledikleri belirtildi. Ancak, ilk raporlara göre herhangi bir yaralanma olmadı ve gemi yardım istemeden seyrine devam etti.

CENTCOM'un açıklamasına göre, günün ilerleyen saatlerinde ABD güçleri, denize düşen başka başarısız saldırıları önledi ve iki gemisavar füzesini daha imha etti.

Geminin sahibi ve yönetim şirketi hakkında da detaylar ortaya çıkmaya başladı. Equasis veri tabanına göre, MSC Sky II'nin 1999 yılında inşa edildiği ve Liberya tescilli olduğu biliniyor. Gemiyi yöneten şirketin MSC Shipmanagement olduğu ve kayıtlı sahibinin Thorsky Navigasyon olduğu belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.