1. HABERLER

  2. YURT

  3. Üsküdar'a Denizci Belediye Başkanı
Üsküdar'a Denizci Belediye Başkanı

Üsküdar'a Denizci Belediye Başkanı

31 Mart Yerel Seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre, Sinem Dedetaş, CHP'den Üsküdar Belediye Başkanı olarak seçildi.

A+A-

İstanbul'un önemli ilçelerinden biri olan Üsküdar'ın yeni belediye başkanı olan Dedetaş, denizcilik sektöründe önemli bir geçmişe sahip.

1981 yılında Eskişehir'de doğan Dedetaş, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun olduktan sonra gemi inşa yüksek mühendisi olarak kariyerine başladı. Hem ulusal hem de uluslararası firmalarda 10 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulundu.

Denizcilik alanındaki deneyimlerini daha da ileriye taşıyan Dedetaş, eşi Barış Dedetaş ile kendi şirketlerini kurdu. Ayrıca, 2014-2016 yılları arasında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlendi.

2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi olan İstanbul Şehir Hatları A.Ş'ye Genel Müdür olarak atanmasıyla birlikte Dedetaş, İstanbul'un deniz ulaşımında önemli bir rol oynadı. Üstlendiği bu görevle aynı zamanda İstanbul Şehir Hatları A.Ş'nin ilk kadın genel müdürü unvanını aldı.

Dedetaş'ın denizcilik alanındaki etkinlikleri sadece yerel değil, uluslararası alanda da dikkat çekti. 2023 yılında Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Su Yolu Komitesi başkanlığına seçilerek bu alandaki liderliğini pekiştirdi.

Sinem Dedetaş, Üsküdar Belediye Başkanı olarak seçilmesiyle birlikte, denizcilik tecrübesini ve liderlik vasıflarını belediyecilik alanında da değerlendireceği ve Üsküdar'ın gelişimine katkı sağlayacak bir yönetim anlayışıyla hareket edeceği bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.