1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Ukrayna’nın ikinci MİLGEM Korveti kızağa kondu
Ukrayna’nın ikinci MİLGEM Korveti kızağa kondu

Ukrayna’nın ikinci MİLGEM Korveti kızağa kondu

Ukrayna’nın ihtiyacına yönelik üretilen ikinci MİLGEM ADA Sınıfı Korvetin kızağa koyma töreni gerçekleştirildi.

A+A-

STM ana yükleniciliğinde Ukrayna Donanması’nın ihtiyacına yönelik üretilen ikinci MİLGEM ADA Sınıfı Korveti’nin kızağa koyma töreni gerçekleştirildi. Törene; Ukrayna Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Andriy Tarasov ve Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Volodymyr Havrylov liderliğinde Ukrayna Savunma Bakanlığı heyeti katılım gösterdi.

ukraynanin-ikinci-milgem-korveti-kizaga-kondu-1.jpg

Ukrayna için inşa edilen ilk MİLGEM korveti Hetman Ivan Mazepa (F-211) ise RMK Marine Tersanesi’nde Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Oleksii Neizhpapa ve  katıldığı törenin ardından suya indirilmişti. Gelişmeyi Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin eşi Olena Zelenska gelişmeyi Twitter hesabından paylaşmıştı. Hetman Ivan Mazepa, suya indirilmeden önce Defence Turk tarafından görüntülenmişti.

2020 yılının Aralık ayında Türkiye ile Ukrayna arasında imzalanan anlaşma ile MİLGEM korvetlerinin ortak olarak üretilmesi planlanmaktaydı. Bu bağlamda 14 Aralık 2020 tarihinde T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in başkanlık ettiği heyet Ukrayna’da bir dizi ziyaret gerçekleştirmiş ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için 4 adet Ada Sınıfı Korvet ve Bayraktar TB2 SİHA sistemlerinin tedarikine ilişkin sözleşmelere imza atmıştı.

Kaynak: DefenceTürk
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.