1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ukrayna, Karadeniz'de Dnipro Halici'ndeki Rus Gemisini Vurdu (İzle)
Ukrayna, Karadeniz'de Dnipro Halici'ndeki Rus Gemisini Vurdu (İzle)

Ukrayna, Karadeniz'de Dnipro Halici'ndeki Rus Gemisini Vurdu (İzle)

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rus işgali altındaki bir ticaret gemisine Pazartesi günü Dnipro Halici'nde bir saldırı düzenledi.

A+A-

Saldırının ardından, havaya fırlayan geminin enkazı Karadeniz'in sularına geri döndü. Gemide meydana gelen patlama sonrasında yaşananlar, bölgedeki tansiyonu daha da artırdı.

Geminin 2014 yılından bu yana Rusya'nın kontrolünde olan Kırım Yarımadası'nın kuzey tarafında bulunduğu belirtildi. Ukrayna ordusu, geminin Rus güçleri tarafından dinleme noktası olarak kullanıldığını iddia etti ancak Rus yetkililer, Ukrayna'nın iddiasını reddetti.

Görgü tanıkları Ukrayna'nın saldırısı sonrasında patlamanın şiddetiyle vurulan geminin Dnipro Halici'nin sularında bir cankurtaran filikasının gökyüzüne fırlatılması gibi havaya fırladığını ifade etti. 

 
Ukrayna'nın son saldırısı, Rus gemilerine yönelik artan trendin en son örneği olarak dikkat çekti. Deniz analisti HI Sutton'a göre, gemi Haziran 2023'ten bu yana karaya oturmuş durumda bulunuyordu. Ukrayna'nın, Rus gemilerine yönelik deniz saldırıları, Karadeniz'in batı yarısının dışına itilmesine ve Odesa limanının güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunuyor.
 

Hafta sonunda Rusya'da yaşanan gelişmeler de bölgedeki durumu daha da karmaşık hale getirdi. Rus devlet medyası, Rus Donanması baş komutanının görevden alındığını ve yerine Amiral Aleksandr Moiseev'in getirildiğini duyurdu. Karadeniz Filosunun son iki yılda üç farklı komutanının değiştiği göz önüne alındığında, bölgedeki durumunun istikrarsızlığı gözler önüne seriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.